Türkiye güzeli İdil Bilgen, Bingöl'deki görevine başlamadı

Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci olarak Türkiye'nin en güzel kızı ünvanını kazanan İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki görevine başlamadı. Bilgen'in, İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi vermemesi halinde 6 ayda bir yapılan, bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuru yapabileceği öğrenildi.

Türkiye güzeli İdil Bilgen, Bingöl'deki görevine başlamadı

Miss Turkey 2024  güzeli seçilen İdil Bilgen tam gündemden düşmeye başlamıştı ki Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kura sonuçlarının açıklanmasıyla yeniden ön plana çıktı.

İdil Bilgen'e kurada; Bingöl'ün Yayladere ilçesi çıktı.

Türkiye güzeli İdil Bilgen, Bingöl'deki görevine başlamadı - Resim : 1

Sosyal medyada; İdil Bilgen'in 2 bin 304 nüfuslu Yayladere'ye gitmeyeceği yorumları yapılmıştı ki Bilgen'in mevzuat gereği, 9 Eylül'deki atamasından sonraki 15 gün içinde Yayladere'deki görevine başlaması gerekiyordu.

Ne var ki başlamadı. Bilgen, İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi verebilecek. Kabul edildiği takdirde Yayladere'deki görevine başlayacak.

Belirtilen sürede mazeret dilekçesi vermemesi durumunda da 6 ayda bir yapılan, bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuru yapabilecek.

Türkiye güzeli İdil Bilgen, Bingöl'deki görevine başlamadı - Resim : 2

Mevcut durumda akıllara; İdil Bilgen'in kurada çıkan yeri beğenmediği, bir sonrakinde şansını deneyeceği geldi.

Kaynak: İHA

Metin Arolat'ın son anlarına ait görüntüler ortaya çıktı Batuhan Karacakaya ameliyat oldu Tomris Giritlioğlu son yolculuğuna uğurlandı Türkiye güzeli atandığı görevine başlamadı