Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi!

Sosyal medyada paylaştıkları videoların ardından ünlenen ve kara para aklamakla suçlanan Dilan ve Engin Polat çifti ile beraber gözaltına alınan toplam 24 şüpheliden 18'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sorgusu tamamlanan Engin Polat ve eşi Dilan Polat'ın adliyeye sevk edildi. Çiftin ifadeleri ortaya çıkarken şüphelilerden 16'sı tutuklama, 2'si de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sosyal medyada paylaştıkları videoların ardından ünlenen ve kara para aklamakla suçlanan Dilan ve Engin Polat çifti ile beraber gözaltına alınan toplam 24 şüpheliden 18'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 1

Diğer 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 6 saati aşkın süre sorgulanan Engin Polat ve eşi Dilan Polat'ın sorgusu dün 23.45’te tamamlandı.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 2

Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından toplu halde adliyeye sevk edildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 3

SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli sağlık kontrolleri için Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne getirildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 4

İTİRAF ETTİLER

Yapılan soruşturmada Dipomed Ankara Medikal yöneticisi Mustafa Özalp’in kız arkadaşı Kübra Doğan’ın hesabına 1 milyon 800 bin liralık bir para transferi gerçekleştirildiği tespit edildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 5

Şüpheli Doğan, ifadesinde paranın Polat çiftine ait olduğunu ve sevgilisinin kendisine gönderdiğini itiraf etti.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 6

66 SAYFALIK SORGU

Şüphelilerin 8’inin ifadesinin tamamlandığı, Polat çiftinin ifadelerinin alınma işlemlerine ise dün saat 17.20 sıralarında başlandığı ve 23.45’e kadar sürdüğü belirtildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 7

Soruşturmada Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a ise 40 sayfalık soru hazırlandığı öğrenildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 8

Çifte, “Bu kadar parayı nereden, nasıl kazandınız?” çerçevesinde sorular yöneltildiği belirtildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 9

ADLİYEYE GETİRİLDİLER

Dilan ve Engin Polat’ında aralarında bulunduğu 18 şüpheli adliyeye getirildi.

SON DAKİKA: DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Dilan Polat ile Engin Polat soruşturmasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı tutuklama, 2'si de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 10

POLAT ÇİFTİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

4 gün emniyette gözaltına kalan şüphelilerden bazılarının ifadelerine ulaşıldı. Elde edilen bilgilere göre Dilan Polat ve Engin Polat’a sorulan sorulardan biri operasyondan kısa bir süre önce neden adres değişikliği yaptıkları oldu. Çiftin bu soruya çocuklarımızın okulu için diye cevap verdiği, aylık gelirlerini ise 150-200 bin olarak beyan ettikleri öğrenildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 11

DİLAN POLAT İFADE BOYUNCA AĞLADI

Öte yandan Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 12

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi.

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat dahil 16 şüpheli için tutuklama talebi! - Resim : 13

Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

Engin Polat- Dilan Polat operasyonu Ankaray'ya sıçradı! Dilan Polat'ın gözaltındayken yaptığı paylaşımlar gündem olmuştu! Emniyet harekete geçti! Dilan Polat ve Engin Polat için hesap vakti! Anneanneye bile şirket kurmuşlar Pınar Deniz, ödül aldı