Şahmaran Netflix'te ne zaman yayınlanacak? Şahmaran dizisi konusu nedir, oyuncular kimler?

Serenay Sarıkaya, Netflix dizisi Şahmaran ile uzak kaldığı ekranlara geri dönüyor. Peki, Şahmaran ne zaman yayınlanacak, konusu nedir, oyuncuları kimler? Şahreman ne demek?

Şahmaran Netflix'te ne zaman yayınlanacak? Şahmaran dizisi konusu nedir, oyuncular kimler?

Netflix'in yeni Türk dizisi Şahraman için geri sayım başladı. Başrolünde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in olacağı Şahmaran konusu ile dikkat çekiyor. İşte Netflix Şahmaran dizisi hakkındaki bilgiler...

ŞAHMARAN NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Netflix'in yaptığı duyuruya göre Şahmaran dizisi 20 Ocak'ta yayınlanacak.

ŞAHRAMAN NE DEMEK?

Şahmeran ya da Şahmaran, Türk-İran-Irak-Kürt ve Anadolu mitolojilerinde rastlanan akıllı ve iyicil olarak tanımlanan bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan şeklindeki Maran adı verilen doğaüstü yaratıkların başında bulunan ve hiç yaşlanmayan, ölünce ruhunun kızına geçtiğine inanılan varlık.

ŞAHMARAN DİZİSİ KONUSU

Şahmaran efsanesinden esinlenen yerli Netflix dizisi Şahmaran, Şahsu (Serenay Sarıkaya) adlı genç bir öğretim görevlisinin dedesinin yaşadığı Adana’ya tayin olmasıyla başlıyor. Şahsu, uzun zaman önce annesini terk eden dedesiyle yüzleşmeye kararlıdır.

Bu süreçte kendisini Şahmaran soyundan gelen “Mar” adında sıra dışı ve gizemli bir tarikatın ortasında bulur. Şahmaran efsanesine inanan bu topluluk Şahsu’nun Adana’ya gelişiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir.

Dedesiyle yüzleşmek ve geçmişin hesabını sormak isteyen Şahsu, Maran (Burak Deniz) ile tanıştığında kaderi hiç beklenmedik bir yola girer.

ŞAHMARAN DİZİSİ OYUNCULARI

Şahmeran oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz partner olurken dizi de Mert Ramazan Demir, Mustafa Uğurlu ve, Ebru Özkan ve Mahir Günşiray da yer alacak.

Ağustos 2022 de çekimlerine Marmaris başlanan Şahmeran dizisinin 2. sezon çekimleri ise Adana’da yapıldı. Tims&B yapımın yapımcılığını üstlendiği Şahmeran dizisinin senaristi Pınar Bulut olurken yönetmeni ise Umur Turagay.

Henry Cavill'den kötü haber! Kuruluş Osman 109. bölüm fragmanı yayınlandı! MasterChef'te ödül oyununu kim kazandı? Centilmen ne zaman yayınlanacak?