Sabancı Ailesi'nin Atlı Köşk'ündeki kaçak restoran skandalı

Sabancı ailesinin yıllardır süren miras davasında Atlı Köşk'te faaliyet gösteren restoranın kaçak olduğu ortaya çıktı. Encümen, 937 metrekarelik restoran için yıkım kararı aldı.

Sabancı Ailesi'nin Atlı Köşk'ündeki kaçak restoran skandalı
  • Sabancı ailesi ile Sevilay Sabancı Çınar arasında 20 yıldır devam eden miras davasının merkezindeki Atlı Köşk hakkında şok edici bir gerçek gün yüzüne çıktı.
  • İhsan Sabancı'nın Nevin Tenik ile olan evlilik dışı ilişkisinden doğan Sevilay Sabancı Çınar, yıllardır süren miras davasında haklı bulunarak Hacı Ömer Sabancı'nın mirasçısı olarak onandı.
  • Bu dava sonucu, Sakıp Sabancı Müzesi'nin içinde yer alan Atlı Köşk'ün icra yoluyla satılmasına karar verildi. Bilirkişi, Atlı Köşk'ün değerini 2 milyar 937 milyon lira olarak belirledi.
  • Ancak köşkte yer alan 937 metrekarelik restoranın kaçak bir şekilde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.
  • Ercan Öztürk'ün haberine göre Encümen, kaçak yapının yıkılması için karar aldı.
  • Raporda, köşkün yan tarafında bulunan ve köşk ile geçiş koridoru ile birleştirilen çelik konstrüksiyondan yapılma yapı, 2 bodrum kat, giriş kat ve 1 normal kattan oluşuyor. Bu yapının bodrum katları sergi alanları, giriş katı müze girişi ve normal katı ise restoran olarak kullanılıyor ve toplam 382 metrekare kullanım alanına sahip.
  • Encümen kararına rağmen, yapı halen kullanılmaya devam ediyor. Parsel içinde yer alan seyir alanının altında 2 katlı bir etkinlik alanı bulunuyor ve bu alan 367 metrekare büyüklüğünde. Üst katta ise 225 metrekarelik bir teras alanı ve 250 kişilik bir toplantı salonu yer alıyor. Toplamda 937 metrekarelik bu kaçak yapı için Encümen yıkım kararı almış durumda.

Sabancı Ailesi'nin Atlı Köşk'ündeki kaçak restoran skandalı - Resim : 1

Wanda Nara, Icardi'yi terk etti Cem Yılmaz'dan duygusal paylaşım İbrahim Tatlıses’in kızından kafa karıştıran paylaşım Nagehan Alçı'dan yeni aşk itirafı: Rasim bunu duyduktan sonra...