Oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22,5 yıl hapsi istenen Ender Saraç hakim karşısında: Acilen beraatimi istiyorum

Son Dakika: 13 yaşındaki oğlunu istismar ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ünlü diyetisyen ve tedavi uzmanı Ender Saraç 22,5 yıla kadar Hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Gözyaşlarına hakim olamadığı öğrenilen Ender Saraç savunmasında, "Türkiye'de 30 yıldır kayıtlı bir doktorum. Mağdur oldum. Zarar gördüm. Acilen beraatimi ve hayatı geri istiyorum" dedi.

Oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22,5 yıl hapsi istenen Ender Saraç hakim karşısında: Acilen beraatimi istiyorum

Benan Saraç'tan olan 13 yaşındaki oğluna yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Ender Saraç bugün hakim karşısına çıktı.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan Ender Saraç katılırken; Benan Saraç ve sakat çocuk katılmadı.

Duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve çocuk adına baronun atadığı avukatlar ile Ender Saraç'ın avukatları da hazır bulundu.

Ender Saraç'ın avukatı Altın Mimir, müvekkilisinin kişilik hakları ve çocuğun yaşının küçüklüğü nedeniyle duruşmanın açıkta kalmasını talep etti. Ancak mahkeme, şartların oluşmadığı kapalı kayıt talebini reddetti.

Oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22,5 yıl hapsi istenen Ender Saraç hakim karşısında: Acilen beraatimi istiyorum - Resim : 1

"BU SUÇU KESİNLİKLE REDDEDİYORUM"

Savunması Ender Saraç, "Kesinlikle bu işlemi baştan sona uyguluyorum. Bu önceden hazırlanmış şematır. Ucundan başlayarak dahi aşmadım, komplodur" dedi. Oğlunun Çocuk İzlem Merkezi'nde verdiği ikinci ifadesinde tüm suçlamaları geri çektiğini söyleyen Saraç, eşi Benan Saraç ile aralarındaki boşanma süreci Eylül 2023'te ayrılır, evinden okula giden Benan Saraç'ın, avukatı Yücel Önder ile telefonda konuşarak oğluna ne kadar talimat verir? da iddia etti. Ender Saraç, söz konusu tutanak tutulduktan sonra Benan Saraç'ın bu tutanağı ve montajlanarak hazırlandığını öne çıkan video kayıtlarını, çeşitli suçlardan hakkında Bültenle arama kararı bulunan firari Muhammed Yakut'a yapıldığını ve Yakut boyunca sosyal medyada paylaştırıldığını, bu görüntülerin yapay zekayla kırmızı olduğunu ileri sürdü . Kendisinde ve yanındaki çalışanlar hakkında çeşitli iftiralarda bulunulduğunu anlatan Saraç, "Bunların FETÖ bağlantısı ortaya çıkıyor. Bununla ilgili Benan Saraç organize suçlar şubesi tarafından saklandığını öğrendiğini. Dün de serbest bırakılmıştır. Bunların tüm iddiaları yalan" diye konuştu.

Oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22,5 yıl hapsi istenen Ender Saraç hakim karşısında: Acilen beraatimi istiyorum - Resim : 2

"ÇOK BÜYÜK BİR İFTİRAYA UĞRADIM"

Ender Saraç, "Çok büyük bir iftiraya uğradım. Trafik cezası bile yok. Vergi cezası yok. 40 yıllık doktorum, 200 bin hastam oldu. Bu olaylardan sonra ilk 24 saat kusmak istedim. Üzüntüden hasta oldum. Benan Saraç tarafından iki kere darp edildim. Bir keresinde ölmeye teşebbüs etti. Bir keresinde boğuluyordum, oğlu anda elemanım kurtardı. Erkek olarak negatif stres var maalesef. Tek yapabildiğim kendimi savunmaktı. Boşanma durumundan sonra çok yüksek bir para istendi. Sonra bunlar iddia edildi. Oğlum ve annesinin ifade ikincilerinde gerçeği söylüyorlar. nedeniyle çok üzgünüm. Çocuklarımı 4 yıldır göremiyorum ve onları çok kaybediyorum" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Saraç, "Türkiye'de 30 yıldır bilinen bir doktorum. Mağdur oldum. Zarar gördüm. Acilen beraatimi ve hayatı geri istiyorum" dedi.

Saraç'ın avukatı Altın Mimir de davanın tarafları ile aynı apartmandan yabancıya, daha sonra Ender Bey'in avukatı olarak boşanma davası üstlendiğini, tüm olanların kurgudan ibaret olduğunu, örgütlü şekilde planlandığını ifade ederek "Müvekkilim bir komployla karşı karşıya. Boşanma davasında alamadığını bu yolla" almaya çalışan biri var karşıda. kişisel hırsı uğruna evladını mağdur etti. annenin akıl sağlığının yerinde olup olmadığını bulmak istiyoruz" dedi.

Oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22,5 yıl hapsi istenen Ender Saraç hakim karşısında: Acilen beraatimi istiyorum - Resim : 3

AİLE BAKANLIĞI AVUKATI TUTUKLU YARGILANMASINI TALEP ETTİ

Mağdur, çocuğun avukatı, çocuğun ilk ifadesinde olayı ayrıntılı olarak gösterdiğini belirterek, bunların yaşamadan anlatılmasının hayatının olağan gidişatına aykırı olduğunu öne sürdü. Aile Bakanlığı avukatı ise Ender Saraç'ın tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

TANIK DİNLENDİ

Daha sonra Ender Saraç'ın komşusunun avukatı Murat Aksu duruşmada tanık olarak dinlendi. Aksu, 25 senedir Ender Saraç'la hem doktor, hem de dostluk ilişkilerinin olduğunu, Benan Saraç ile de karşılıklı dostluklarının olduğunu ifade ederek Benan Saraç'ın kendi elinde kasetler olduğunu ve Ender Saraç'tan boşanmak istediğini söylediğini, bir gösteri üzerine birkaç tane gösterdiğini saniyeler izledikten sonra kendi dostlukları nedeniyle davayı kazanacağının etik olacağını, ancak anlaşmalı boşanma karşılığında yardımcı olacağını Ender'le görüşeceğini söylediğini anlattı.

Oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22,5 yıl hapsi istenen Ender Saraç hakim karşısında: Acilen beraatimi istiyorum - Resim : 4

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti mazeret sunan Benan Saraç'ın bir defalık labirentinin kabul edildiği ihtarında bulunarak gelecek celse dinlenmesine, dayanıklıun uzman eşliğinde saklanmasına ve rehber eşliğinde tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Benan Saraç'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının talebini reddeden heyet, Aile Bakanlığı avukatının duruşmaya kabulüne karar verdi. Ender Saraç'ın tutuklanması talebini reddeden heyet, duruşmayı erteledi.

"YARGILAMANIN BÜTÜN GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARACAĞINA İNANCIMIZ TAM"

Ender Saraç'ın avukatı Altın Mimir, basın mensuplarının bilgileri üzerine, "Duydunuz müvekkilimin nasıl bir komploya maruz bırakılıyor. Biz yüce Türk adaletinin yargılamasının bütün gerçekleri ortaya çıkacağı inancımız tam. Müvekkilim gerçekten çok büyük bir iftirayla karşı karşıya geldiği bütün delillerini dosyaya sunduk. Kısa sürede yargılamanın sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sağlanan iddianamede, arızalı çocuk MS'nin 5 Aralık 2023 tarihinde görüntülenebildiği okuldaki tedavilere, babasından cinsel istismar görülenne günlük beyanda bulunduğu, tutulduğu ve okul idaresinin tutulduğu tutanakların polise bildirildiği ve savcılıkça soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Mağdur oyunu 7 Aralık 2023 günü Çocuk İzlem Merkezinde (ÇİM) ilk performansını ifadesinde, istismara gösterdiği performansı gösteren, 13 Aralık 2023'te ÇİM'de ek vererek bu kez babasının annesine ve kendilerinin kötü davrandığı için babasına ders vermek amacıyla şeytani istismara maruz kaldığını görmek , istismara maruz kalmadığını, şikayetçi olmadığını söyleyerek iddianamede yer aldı. Benan Saraç'ın 13 tarihinde polise ek ifade verdiği, çocuğun ile yaptığı görüşmede babası hakkında yalan beyanda bulunduğunu kendisine bildirdiği, babasını ailelerinden uzak tutmak için babası hakkında cinsel istismar olayının uygun olduğu, bu nedenle şüpheli olaylardan şikayetlerinden vazgeçtikleri aralıkta belirtildi. İddianamede, sakatlığın ilk aşamasında ayrıntılı beyanlarının samimi ve gerçekleri yansıttığı mahiyette olduğuna kanaat getirildiği, olayın yargıya taşındığı ve basında yer aldığı, sonra mağduriyetten şikayetten vazgeçmesine itibar edilmediği vurgulandı. Ender Saraç'ın "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan 12 harf 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak: DHA

Feyza Altun hakkında hapis istemi Survivor'da Ronaldinho ile ayak voleybolunu kim kazandı? Ronaldinho'dan Nagihan'a uyarı Survivor'da Ronaldinho rüzgarı