Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli?

Metin Özülkü kimdir merak ediliyor. Usta sanatçı Metin Özülkü, bir döneme damga vuran şarkıları bestelemiş ve pek çok sanatçıya bestelerinden vermiştir. Günümüzde TV programlarına nadir çıkan Eda - Metin Özülkü çifti ilgiyle takip ediliyorlar. Peki, Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli?

Metin Özülkü, Erol Büyükburç ve Edip Akbayram orkestralarında enstrüman çalmış, yedi yüzün üzerinde şarkı bestelemiş usta müzisyenimiz. Eşi Eda Özülkü ile eskisi kadar televizyonlara çıkmasalar bile hayat hikayeleri merak ediliyor ve takip ediliyor. İşte Metin Özülkü hayatı, besteleri, albümleri...

METİN ÖZÜLKÜ KİMDİR?

Metin Özülkü, 15 Temmuz 1962 tarihinde Mersin’de dünyaya gözlerini açmıştır. Beş kardeşin en küçüğüdür. Tam adı Celalettin Metin Özülkü‘dür. Henüz 4,5 yaşında iken babasının işleri sebebi ile İstanbul’a gelmiştir. 9 yaşında İstanbul Belediyesi Konservatuarı’nda keman eğitimi almıştır. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü‘nde tamamlamıştır.

Profesyonel kariyerine 9 yaşında çıkardığı “Ana Kucağı” isimli 4’lik plak ile başlamıştır. Edip Akbayram ve Erol Büyükburç orkestrasında da yer almıştır. 1982 yılında “Sahte Gülücük” isminde ilk albümünü piyasaya sürmüştür. 700’ün üzerinde bestesi vardır.

Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

Metin Özülkü, pek çok sanatçıya besteler vermiştir. Bu sanatçılar arasında Bestelerini ve düzenlemelerini seslendiren sanatçılar arasında Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi, Akrep Nalan, Coşkun Sabah, Ayşegül Aldinç, Aylin Alaz, Banu Zorlu, Burak Kut, Ercan Saatçi, Ebru Gündeş, Erol Büyükburç, Demet Akalın, Gülben Ergen, Hülya Avşar, Baha, Hakan Peker, Harun Kolçak, Hakan Aysev, Hilal Özdemir, İclal Aydın, Kibariye, İzel Çeliköz, Mine Koşan, Mithat Körler, Seden Gürel, Pınar Aylin, Kurtuluş Türkgüven, Nurseli İdiz, Ozan Orhon, Muazzez Abacı, Petek Dinçöz, Seyyal Taner, Zafer Peker, Reyhan Karaca, Sinan Özen, Sibel Can, Yasemin Kumral, Yeliz Eker ve Yıldız Kaplan gibi isimler yer almaktadır.

Özülkü, kendisine ait olan müzik stüdyosunda pek çok sanatçının albüm çalışmalarını yapmıştır. 1988 yılında kendisi gibi müzisyen olan Eda Özülkü ile dünya evine girmiştir. Bu evliliğinden 2004 yılında Volkan Özülkü ve Baran Özülkü isimlerinde ikiz çocukları dünyaya gelmiştir.

Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Metin Özülkü ve eşi Eda Özülkü, 2015 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan ve İlker Ayrık‘ın sunduğu “Ben Bilmem Eşim Bilir” isimli yarışma programına katılmış ve araba kazanmışlardır.

METİN ÖZÜLKÜ ŞARKILARI

Albümleri

Sahte Gülücük (1982)
Şarkılarla Abdülkadir (1983)
Al Yazmalım & Kar Çiçeğim (1990)
Aşkım İçin (1992)
Aşk Masalı (1997)
Böyle Aşk Olmaz (Eda Özülkü ile) (1999)
Hayat Başladı (2005)
Issız Ada (Eda Özülkü'yle) (2010)

Yer aldığı bazı albümler:

Gerçekler (Grup Çağrışım Olarak) (1985)
Görmedik Mi (Müzik Yolcuları Olarak) (1989)
2. albüm (Müzik Yolcuları Olarak) (1991)
İşte Biz (Marşandiz olarak) (1994)
O Şarkılar (2003)
Masalcılar - 1 (2004)
41 Kere Maşallah (2006)
Issız Ada (2010)

kimdir
Hazal Kaya'dan hamilelik pozları Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında? Hande Erçel’in son fotoğrafına beğeni yağdı Aybüke Pusat'tan 'erkekler' yorumu