Mehmet Ali Erbil'in Acun Ilıcalı'yı eleştirmesine Tayyar Işıksaçan'dan yanıt: Son derece yersiz ve gereksiz

Verdiği bir röportajda Acun ılıcalı hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Erbil, Acun Ilıcalı'nın malvarlıklarından da bahsetmişti. Haberet Editörü Gamze Tamer Mehmet Ali Erbil'in açıklamalarını Haberet Yazarı Tayyar Işıksaçan'a sordu. Tayyar ışıksaçan, Mehmet Ali Erbil hakkında yaptığı açıklamaların yanı sıra Serenay Sarıkaya-Mert Demir ilişkisi hakkında da konuştu. İşte günün magazin değerlendirmesi...

Mehmet Ali Erbil'in Acun Ilıcalı'yı eleştirmesine Tayyar Işıksaçan'dan yanıt: Son derece yersiz ve gereksiz

Günün magazin değerlendirmesini yapmak için Haberet Editörü Gamze Tamer sordu, Haberet Yazarı Tayyar Işıksaçan cevapladı...

Mehmet Ali Erbil, Acun Ilıcalı hakkında "Şunu da unutmayalım: Acun elinde mikrofonla program yaparken benden yarım saat röportaj çalabilmek için kapımda 1 saat bekliyordu" dedi. Erbil ayrıca Ilıcalı hakkında, "50 yıldır televizyon sektöründeyim benim böyle malvarlığım yok" dedi. 

Çarkıfelek yarışmasını Cem Davran'ın sunması hakkında da konuşan Mehmet Ali Erbil çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte günün magazin değerlendirmesi... 

Mehmet Ali Erbil'in Acun Ilıcalı'yı eleştirmesine Tayyar Işıksaçan'dan yanıt: Son derece yersiz ve gereksiz - Resim : 1

Gamze Tamer: Mehmet Ali Erbil, Acun Ilıcalı hakkında açıklamalarda bulundu. Kendisinin 50 yıldır televizyon starı olmasına rağmen bir şeyi olmadığını söyledi. Acun Ilıcalı'nın malvarlıklarından bahseden Erbil hakkında ne söylemek istiyorsunuz? Acun Ilıcalı bu malvarlıklarına sizce nasıl ulaştı ?

Tayyar Işıksaçan: Büyüklerin deyimiyle bazen boynuz kulağı geçiyor. Bugün Mehmet Ali’nin ortada fol yok yumurta yokken Acun Ilıcalı için söyledikleri son derece yersiz ve gereksiz. 50 yıldır televizyon sektöründe olan bir adamın bugün hiç bir şeyim yok demesi gerçekten komik. O zaman sorarlar adama "Onca kazandığını ne yaptın, bugün mevcut servetin kaynağı nereden?"

Evet, doğrudur Acun bir dönem sektörün içinde asistan, sonra muhabir, sonra yapımcı ve bugün medya patronu. Bundan gurur duyacağımıza neden her fırsatta Acun'un gırtlağına çökmeye çalışmak? Herkesin Acun’dan bir beklentisi var. Herkes onun kanalına bir şeyler yapma peşinde, taleplerine cevap alamayınca da Acun’a karşı bir cephe oluşturuyorlar.

Ben bu dostlukları samimi bulmuyorum, temelinde çıkar yatan ilişkiler gerçekten itici. Servet düşmanı olmanın bir âlemi yok, Acun bugün mevcut servetini çalışarak elde etmiş bir adam hem de öyle 7 – 8 saat çalışarak değil adam zamansız gecesi gündüzü belli değil, tam bir iş kolik, bu nedenle servetinin hesabını sormak kimsenin haddine değil. Mehmet Ali artık yaş aldı, eski performansından çok uzak, özel hayatı eskiden de göze batıyordu ama yaş aldıkça rahatsız edici bir hal almaya başladı. Bu Mehmet Ali ekranda iş yapmaz. Mehmet Ali’ye yapılacak her proje hem yapımcı için hem kanal için risk.

Mehmet Ali Erbil'in Acun Ilıcalı'yı eleştirmesine Tayyar Işıksaçan'dan yanıt: Son derece yersiz ve gereksiz - Resim : 2

Gamze Tamer: Erbil, önce yeniden çekilecek olan ve sunucusunun Cem Davran olması beklenen Çarkıfelek'ten bahsederek "Cem Davran bir Mehmet Ali Erbil edemez" yorumunu yaptı. Siz yeni dönem Çarkıfelek sunucusu Cem Davran hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Erbil, Davran hakkında neden böyle bir yorum yaptı?

Tayyar Işıksaçan: Çarkıfelek tam bir televizyon klasiği. Zaman içinde birçok isim bu programın sunucusu olarak ekranda yer aldı. Sezar’ın hakkı Sezar’ın... Bu program Mehmet Ali Erbil ile büyük başarı yakaladı. Bakın ekranların en sevimli programlarından biri Aileler Yarışıyor programıdır. Senelerce Erol Evgin ile zirve yapmış bir programdır. Bugün bu programı Asuman Krause sunuyor ve çok başarılı. Şimdi Erol Evgin çıkıp laf etse ayıp etmiş olur. İşte tam bu noktada Mehmet Ali Erbil de hem bir meslektaşı hem de dostu için ayıp ediyor. Televizyon kanalları ve Çarkıfelek kimsenin tapulu malı değil ki. Yapımcı ve kanal formatı ekrana getirmek istiyorsa yeni bir sunucu tercihine saygı göstermek lazım. Hele program yayınlansın Cem’in program performansını bir görelim o zaman değerlendiririz. Hem Davran’ın Mehmet Ali Erbil edebilmek için bir çabası mı var? Cem hem sahnede hem ekranda rüştünü ispat etmiş bir adam, Mehmet Ali’den icazet mi alması gerekiyor? Mehmet Ali oturup şunu düşünsün, bu programı neden benden aldılar? Neden sunucusu ben değilim? Hangi hal ve hareketlerimden dolayı kanal ve yapımcı benden vazgeçti ya da artık kanallar neden beni istemiyor? İşte bu soruların cevabını kendine verdiğinde ne Acun için ne de Cem Davran için tek kelime etmeyecektir.

Mehmet Ali Erbil'in Acun Ilıcalı'yı eleştirmesine Tayyar Işıksaçan'dan yanıt: Son derece yersiz ve gereksiz - Resim : 3

Gamze Tamer: Geçtiğimiz günlerde Reynmen ödüllerini çöpe atmıştı. Şimdi de Mabel Matiz 2019 En İyi Erkek Sanatçı ödülünü 5 TL'den satışa çıkardı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu seneki Altın Kelebek Ödülleri'ne verilen tepkileri haklı buluyor musunuz?

Tayyar Işıksaçan: Son derece saygısızca ve son derece yakışıksız hareketler bunlar. Eğer size atfedilen ödül kabul etmiyorsanız daha adaylar açıklandığı oylama başladığında açar organizasyona "ben bu işin içinde olmak istemiyorum beni oylamadan çıkartın” dersinizi olur biter. Ödül sunulduktan sonra çöpe atmak, satışa çıkartmak ya da kapı takozu yapmak gerçekten terbiyesizce. Kimseye zorla ödül sunulmuyor. Gidip almazsın olur biter, baştan tavır koyarsın olur biter, çıkar gecede reddedersin olur biter ama iş işten geçtikten sonra yaptığın her eylem tutarsızca bir davranış şekli. Altın Kelebek bu ülkenin en saygın medya kuruluşunun 49 yıldır çeşitli dallarda sunduğu ödüller. Her yıl bu ve benzeri törenlere şer koyan isimler var. Hatta kategoriler açıklandığında çekilenler var. Reynmen zaten kayıplar listesinin başında. Eski popülerliğinden çok uzak. Eskisi gibi gündemi yok ama bunu geri gidişin sorumlusu kendisi. Kendi kendisini provoke etti ve kaybetti. Beni şaşırtan Mabel Matiz oldu, çünkü hiç beklemediğim bir davranış sergiliyor. Hürriyet ailesinin yerinde olsam derhal bir açıklama yapar ve her iki sime bugüne kadar sunulan bütün ödülleri geri çekerim. Geçtiğimiz yıllarda Okan Bayülgen’de böyle bir davranış sergilemişti Magazin Gazetecileri Derneği’nin Altın Objektif ödülünü tuvalet kapısına takoz yapmıştı. Dernek hemen bir deklarasyon yayınlayıp ödülü iptal etti. Sanırım Okan’ın hayatında ki ender pişmanlıklarından biridir bu davranışı. Önce ödülünü alıp sonra reklam için protesto kaynağı yapacaksan yakışık almıyor.

Mehmet Ali Erbil'in Acun Ilıcalı'yı eleştirmesine Tayyar Işıksaçan'dan yanıt: Son derece yersiz ve gereksiz - Resim : 4


Gamze Tamer: Oyuncu Serenay Sarıkaya Mert Demir'in Ateşe Düştüm şarkısına vokal yaptığını kabul etti ancak 'ilişki' iddiaları hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Size ulaşan bir bilgi var mı? Serenay Sarıkaya Mert Demir ile birlikte mi?

Tayyar Işıksaçan: Serenay Sarıkaya, oyuncu dünyasının üzerine en çok dedikodu üretilen ismi. Yerli yersiz bir sürü adamla zaman içinde adı aşk dedikodusu içinde yer alıyor. Serenay’ın genel tavrı gerçekten bir şey yaşamadan konu üzerinde net bir bilgi vermiyor hatta aşk yaşadığı adamlar ve ilişkisi üzerine de konuşmuyor. Hafta yedi gün sekiz Serenay birinin sevgilisi olarak lanse edilse de benim şahsi fikrin o camianın erkek ve kadınları arasında uzun soluklu değil günü birlik ilişikler revaçta. Kimse kimse için bağlayıcı olmak istemiyor. Uzun ilişkilerin taraflar adına bir getirisi yok. Sorumluluğu fazla bir kere. Sonuca gitmeyen yani uzun vadeye yayılmamış ilişkiler tarafları sürekli başka başka isimlerle gündemde tutmaktan ileri gitmiyor. Birde bu ilişiklerin içinde hayran kitlesi var, onlarında içine sinmeli aksi takdirde sosyal medyada acımasızca tavır sergiliyorlar. Serenay zamanında Cem Yılmaz ilişkisinde bunun bedelini çok ağır ödedi. Şimdi Mert’e ya da Serenay’a sorsak bir ilişki yaşıyor olsalar da bu ilişkinin yarınını bilmediklerinden kesinlikle inkâr edeceklerdir. En geçerli taktik şudur suça karış ama yakalandığında suçu kabul etme. Bunlarda hayatlarını böyle yaşıyorlar. İnkâr en sağlam savunma şekli, asla kabul etme. Serenay mecbur kalmadıkça ya da çok bu konuda sıkışmadıkça konuya ilişkin asla konuşmayacaktır.

Kaynak: haberet.com

Sahibinden satılık, kelepir Altın Kelebek Ünlü oyuncu alev püskürttü: Terbiyesizler Ünlü programcıdan Acun'a tepki Ünlü yönetmenin ailesinden Zafer Algöz'e tepki