Kevin Spacey kimdir, kaç yaşında? Kevin Spacey hayatı

Kevin Spacey, iki Oscar ödüllü oyuncu. Taciz skandalı, başarılı kariyerine gölge düşüren Kevin Spacey hayatına dair bilgiler merak ediliyor. Peki, Kevin Spacey kimdir, kaç yaşında?

Kevin Spacey kimdir, kaç yaşında? Kevin Spacey hayatı

Kevin Spacey Seven, Olağan Şüpheliler, LA Confidental, Amerikan Güzeli gibi büyük sükse yapmış filmlerde rol aldı ve performansıyla iki Oscar ödülü kazandı. Cinsel taciz suçlamaları sonrasında Kevin Spacey, oynadığı yapımlardan çıkarıldı. İşte Kevin Spacey hakkında merak edilenler...

KEVIN SPACEY KİMDİR?

Tam adı Kevin Spacey Fowler olan oyuncu, 26 Temmuz 1959 doğumlu. Kevin Spacey Fowler, teknik yazar olan Thomas Geoffrey Fowler ve sekreter olan Kathleen (Spacey)'in üçüncü çocukları olarak 26 Temmuz 1959 tarihinde South Orange, New Jersey'de doğdu.

FOX News tarafından Amerikan Nazi Partisi üyesi olmakla suçlanan babası genellikle işşiz kalırdı, bu durum da ailenin sık sık taşınmasına sebep olurdu. Aile nihayet 1963 yılında Güney Kaliforniya'ya yerleşebilmiştir. Spacey Kaliforniya'da büyümüştür.

2 OSCAR ÖDÜLÜ VE İZ BIRAKAN ROLLER

Televizyon ve sinema filmlerinde yardımcı oyunculuk yapmaya başlamadan önce kariyerine 1980'lerde tiyatro oyuncusu olarak başladı. 1990'larda oynadığı fimlerle büyük beğeni kazandı. 1995 yılında rol aldığı Olağan Şüpheliler filmindeki performansı ile en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını kazanarak kariyerinin zirvesine çıktı. Bu başarıyı 1999 yılında Amerikan Güzeli filmindeki sıra dışı oyunculuğu takip etti ve bu filmi ile En iyi Erkek Oyuncu oscarını kazandı. Spacey, Se7en, Pay It Forward, The Usual Suspects, L.A. Confidential ve en son filmi Superman Returns gibi iz bırakan birçok Hollywood filminde rol almıştır. Kendi seslendirmesi ile Call Of Duty Advanced Warfare'de Jonathan Irons isimli kötü karakter tarafından canlandırılmıştır.

18 Mart 2011'de, Netflix dizisi House of Cards'da Frank Underwood rolü için adı duyuruldu. 2013'te 65. Primetine Emmy Ödülleri'nde Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Emmy Ödülü'ne aday gösterildi. Bu bir internet televizyonu dizisi için ilkti. En sonunda 72. Altın Küre Ödülleri'nde drama dizileri için en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı ve 21. SAG Ödülleri için 2. sezondaki performansıyla SAG'ın Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne aday gösterildi.

NETFLIX, ÇOK İZLENEN DİZİDEN ÇIKARDI!

Taciz skandalı sonrasında Netflix, House Of Cards dizisi kadrosundan Kevin Spacey'i çıkardı. 

CİNSEL TACİZ SKANDALI

Ekim 2017'de Spacey, 1986'da kendisine doğru cinsel ilişki yaptığı iddiasıyla Rapp'den özür dilediğini ve eşcinsel olduğunu itiraf etti. Spacey, "Hem erkeklerle hem de kadınlarla ilişkim oldu. Erkekleri sevdim ve romantik karşılaşmalar yaşadım, ve şimdi eşcinsel bir erkek olarak yaşamayı seçiyorum." ifadesiyle ortaya çıkma kararı, Billy Eichner, George Takei ve Wanda Sykes gibi eşcinsel topluluğun önde gelen üyeleri tarafından eleştirildi. Konuyu değiştirme ve odağı Rapp'ın suçlamasından çıkarma girişimi, kendi sarhoşluğunu bir çocuğa cinsel taciz yapmak için bir bahane olarak kullanmak ve eşcinsel olmakla cinsel olarak bir çocuğa saldırmak arasındaki bağlantıyı ima etmesinden dolayı çok eleştirildi.

kimdir
Fotoğrafları kaldırdı: Bilmiyordum, bu kadar alçak olmayın! Alp Kırşan kimdir, kaç yaşında, nereli? Survivor 2023 kadrosu ilk yarışmacısı belli oldu! Alp Kırşan'ı kahreden ölüm