Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında?

Eda Özülkü denilince aklımıza ilk olarak Metin Özülkü gelir. Eda - Metin Özülkü çifti, doksanlı yılların en çok dinlenen şarkıcıları arasında yer alıyordu. Gözlerden uzak olan sanatçıların hayatı merak ediliyor. Peki, Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli?

Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında?

Eda Özülkü, eşi Metin Özülkü ile bir döneme damga vuran isimler. Eda - Metin Özülkü çifti, uzun zamandır TV ekranlarında görünmüyor ama fakat hayranları tarafından ilgiyle dinlemeye devam ediliyor. Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında, aslen nereli soruları ile Eda Özülkü biyografik hayat hikayesi haberimizde.

EDA ÖZÜLKÜ KİMDİR?

Eda Özülkü, 2 Haziran 1966 tarihinde Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Annesi öğretmendir. İlkokul ve ortaokul eğitimini Kocaeli‘nde lise eğitimini ise İstanbul‘da almıştır. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü‘nde tamamlamıştır. Aynı üniversitede şan alanında yüksek lisans yapmıştır.

Işık Lisesi ve Marmara Üniversitesi‘nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu’nda da müzik öğretmenliği yapmıştır. Fakat 1993 yılında albüm çalışmalarına başladığı için öğretmenlik görevini bırakmıştır.

Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında? - Resim : 1

Eda Özülkü, 1988 yılında ünlü müzisyen Metin Özülkü ile dünya evine girmiştir. Bu evliliğinden Baran Özülkü ve Volkan Özülkü isimlerinde ikiz çocukları dünyaya gelmiştir. Öğretmenliği bıraktıktan sonra eşi Metin Özülkü ile birlikte pek çok bestenin altına imza atmıştır.

2004 yılında Masalcılar grubuyla beraber çocuklara masallar anlatan Masalcılar - 1 adlı projede yer aldı.

2015 yılında eşi Metin Özülkü ile birlikte Kanal D’de yayınlanan, sunuculuğunu İlker Ayrık‘ın yaptığı “Ben Bilmem Eşi Bilir” isimli yarışma programına katılmışlardır. Yarışmadan birinci olarak ayrılmışlardır.

Eda Özülkü kimdir, kaç yaşında? - Resim : 2

ALBÜMLERİ

1993: Parolayı Söyle
1994: Dalgacı
1995: Uçurdum Da Uçurdum
1997: Al Beni
1999: Böyle Aşk Olmaz - (Metin Özülkü ile birlikte)
2003: İnce Sızım
2010: Issız Ada - (Metin Özülkü ile birlikte)

kimdir
Hande Erçel’in son fotoğrafına beğeni yağdı Aybüke Pusat'tan 'erkekler' yorumu Hadise buna ne diyecek? " Ebru şahit" Aşk dedikodularına açıklık getirdi