Diyanet dava açmıştı! Volkan Konak 'şarkı söylemeyi bıraktım' dedi yanlış anlaşıldı

2023'ün son Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamaları ve alkol tüketimini ele alan Diyanet İşleri Başkanlığı'na tepki göstermesi sonucu hakkında dava açılan ünlü şarkıcı Volkan Konak önce "şarkı söylemeyi bıraktım" dedi, sonra da "yanlış anladınız" diyerek müziği bırakmadığını açıkladı. Peki, Volkan Konak ne demek istedi? İşte detaylar...

Diyanet dava açmıştı! Volkan Konak 'şarkı söylemeyi bıraktım' dedi yanlış anlaşıldı
  • Ünlü şarkıcı Volkan Konak, 2023'ün son Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamaları ve alkol tüketimini ele alan Diyanet İşleri Başkanlığı'na tepki göstermiş, "Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Diyanet dava açmıştı! Volkan Konak 'şarkı söylemeyi bıraktım' dedi yanlış anlaşıldı - Resim : 1

DİYANET SUÇ DUYUSUNDA BULUNDU

  • Diyanet İşleri Başkanlığı ise Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle şarkıcı Volkan Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Diyanet dava açmıştı! Volkan Konak 'şarkı söylemeyi bıraktım' dedi yanlış anlaşıldı - Resim : 2
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın suç duyurusunda bulunduğu o paylaşım

"BENİ SİLİN BEN YOKUM"

  • Konak bu süre zarfında çeşitli paylaşımlarla yaşananlara tepki gösterirken Konak, "Ülkemizde ve Orta Doğuda siyasi partiler ya tarikat ya tek adam sistemidir ve de siyaset yapan kişilerin zenginleşme alanıdır. Vefasız ve sevgisiz bu siyaset korosunda şarkı söylemem. Dolayısıyla beni silin. Ben yokum" ifadelerini kullandı.

Diyanet dava açmıştı! Volkan Konak 'şarkı söylemeyi bıraktım' dedi yanlış anlaşıldı - Resim : 3

"SÖYLEDİĞİM YANLIŞ ANLAŞILMIŞ"

  • Konak'ın bu ifadeleri 'müziği bıraktı' iddialarını beraberinde getirirken ünlü şarkıcıdan kısa bir süre sonra yeni açıklama geldi.
  • Konak şarkı söylemeyi bırakmadığını, siyaset için sahne almayı bıraktığını ifade etti:
Dostlar; söylediğim yanlış anlaşılmış galiba, siyaset korosunda şarkı söylemeyeceğimi belirttim.
Ben her zaman olduğu gibi, dürüst, uygar ve asil insanların korosunda şarkılarımı söyleyemeye devam edeceğim.

Diyanet dava açmıştı! Volkan Konak 'şarkı söylemeyi bıraktım' dedi yanlış anlaşıldı - Resim : 4

"HERKES HADDİNİ BİLECEK"

  • Konak daha önce de gelen tepkilere sinirlenmiş, “Herkes haddini bilecek. Benim ülkem, kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir. Dürüst, Onurlu, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet dava açmıştı! Volkan Konak 'şarkı söylemeyi bıraktım' dedi yanlış anlaşıldı - Resim : 5

NE OLMUŞTU?

  • Volkan Konak'ın "Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum" açıklamalarının ardından Diyanet, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek" görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği belirtilmişti.

Kaynak: haberet.com

Zeynep Alkan annesinin düğününde döktürdü Survivor'da dokunulmazlığı hangi takım kazandı, 2. eleme adayı kim oldu 28 Ocak 2024? CZN Burak'ın son hali takipçilerini korkuttu Şarkıcı Alişan hastaneye kaldırıldı