Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi

Kara para aklama suçuyla tutuklu yargılanan Dilan Polat ve Engin Polat bir şok daha yaşadı. Polat çifti, şirketlerine kayyum atanması şokunu atlamadan ayrı cezaevlerinde tutulacaklarıyla yüzleşti. Aralarında Engin Polat'ın da olduğu erkek tutuklular güvenlik gerekçesi ile Silivri'deki cezaevinden Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.

  • Gündemden düşmeyen sosyal medya fenomenleri Dilan ve Engin Polat hakkında yeni bir gelişme yaşandı.
  • Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve Polat ailesinin birçok üyesinin de aralarında bulunduğu toplamda 14 şüpheli, 5 Kasım günü “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “vergi usul kanununa muhalefet”, “mal varlığı değerlerinin meşru kaynağını gizlemek”, “Spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarıyla bağlantılı olarak para nakline aracılık etme” gibi suçlardan tutuklanarak İstanbul Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti.

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 1

ENGİN POLAT VE BABASI SEZGİN POLAT ÇORLU’YA GÖNDERİLDİ

  • Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre tutuklandıktan 11 gün sonra erkek şüpheliler; Engin Polat ile babası Sezgin Polat Çorlu Cezaevi’ne, Engin Polat’ın erkek kardeşi Alper Kürşat Polat ile Avukat ve Mali Müşavir Ahmet Gün’ün akrabası Zekayi Tepe Kocaeli Cezaevi’ne sevk edildi.

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 2

CAN POLAT, CAN DOĞU, AMCASI VE DAYISI TEKİRDAĞ'A

  • Engin Polat’ın kardeşi Can Polat, amcası Halit Polat ve dayısı Metin Yılmaz ise Dilan Polat’ın erkek kardeşi Can Doğu ile birlikte Tekirdağ Cezaevi’ne sevk edildi.

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 3

DİLAN POLAT MARMARA CEZAEVİ’NDE KALDI

  • Erkek tutukluların sevk edilmesiyle beraber Marmara Cezaevi’nde Dilan Polat, kız kardeşi Sıla Doğu gibi kadın tutuklular kaldı.

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 4

ENGİN POLAT HANGİ İŞLE BAŞLADIĞINI ANLATTI

  • Dava devam ederken Engin Polat ifadelerinden birinde aylık gelirini 150-200 bin lira olarak açıklamış, 35 yaşında olduğu belirterek üniversite eğitimini açıköğretim fakültesinde okuduğu sırada yarım bıraktığını anlatmıştı. Polat, 2007 yılında alüminyum firmasında çalışmaya başladığını söyledi.

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 5

  • 2013'te ilk firması olan Engin Polat Alüminyüm Şirketi'ni kurduğunu anlatan Polat, 2016 yılında firmanın faaliyetlerine son verdiğini belirtti. Eşiyle birlikte iş kurma macerasının ise 2016 yılında başladığını söyleyen Engin Polat'ın ifadesinde dikkat çeken başlıklar şöyle:

"SERMAYEYİ NEREDEN SAĞLADIĞIMIZI HATIRLAMIYORUM"

  • 2016 yılında çalışmadım, geçimimi birikimlerimden sağladım. Aynı dönemde eşim Dilan Polat, 2013 ile 2018 yılları arasında doğum fotoğrafçılığı yapardı.
  • Eşimin bu dönemde fotoğrafçılıktan ne kadar kazandığını hatırlamıyorum. Eşim 2017 yılında Dilan Polat güzellik merkezini kurdu. Başlangıçta ablası Sinem Sıla Doğu ile ortaktı, 2020 mart ayında Sinem Sıla Doğu Levent şubesini açarak ortaklıktan ayrıldı. 

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 6

  • Anlaşmada Ataşehir'deki yer eşime kaldı, diğer yer de Sinem Sıla Doğu'ya aitti. Bu şirketin kuruluşunda sermayeyi nereden sağladığımızı hatırlamıyorum.
  • Sinem Sıla Doğu'nun ayrılması sonrasında bu firmaya ben ortak oldum. Güzellik merkezlerinin açılışında parayı nereden bulduğumuz sorulmuştu. Daha önceki işlerden yaptığımız kazançla açılmıştır, bu kazancım banka hesaplarımda bulunmaktaydı.

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 7

100 KÜSÜR ŞUBEMİZ MEVCUT

  • Yaklaşık 2 sene bu işleri yaptık, 2020 yılı Haziran ayı itibari ile şubeler verilmeye başlandı. Şu zamana kadar da yüz küsür "franchise" şubemiz mevcuttur, şubelerden nakit girişleri banka üzerinden yapılmaktadır.
  • Şubelerin 5/6 tanesi hariç diğerleri kendi tüzel kişiliğe sahip bizden isim hakkı alan firmalardır. Sermaye ortağı eşim ve benim, şirket genel müdürü Alper Kürşat Polat yönetim kurulu başkanıdır, şirketin mali müşaviri Ahmet Gün'dür; yaklaşık olarak kaç çalışan olduğunu hatırlamıyorum ancak resmi kayıtlarda miktar bellidir.

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 8

  • Yanlış hatırlamıyorsam Dln Polat Güzellik kozmetik firmasını kurdum, 2022 itibari ile yoğun iş tempomdan dolayı bu şirketi Alper Kürşat POLAT 'a devir ettim.
  • 2022 yılı sonunda Milda İnşaat Gayrimenkul firmasını kurdum, inşaat ruhsatım çıkmak üzereyken bu durumlar yaşandı.
  • Milda üzerinde bulunan araçlar ve mülkleri kiralama ile ticaret yaptım, faturaları mevcuttur. Halen geçimimi bu şirketlerden sağlıyorum."

Dilan Polat duymasın! Engin Polat Silivri’deki cezaevinden Çorlu Cezaevi'ne sevk edildi - Resim : 9

Dilan-Engin Polat çiftinin şirketlerine kayyum atandı Gülben Ergen'den 'Ne iş yapıyor?' sorusuna tokat gibi yanıt! MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı, eleme adayları kimler oldu? Sansar Salvo'dan intihar girişimi