Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında?

Bennu Gerede, sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Son paylaşımı sonrasında Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, evli mi araştırılmaya başlandı. İşte Bennu Gerede hayatı hakkında merak edilenler...

Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında?

Günün en çok merak edilen isimlerinden birisi olan Bennu Gerede, profesyonel fotoğrafçı. Bir dönem Survivor'da Gönüllüler takımında yer almıştı. Sosyal medya paylaşımları ile adından söz ettiren Bennu Gerede'nin hayatı merak ediliyor. Peki, Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor? Evli mi?

BENNU GEREDE KİMDİR?

Bennu Gerede, 30 Ağustos 1971'de İstanbul'da doğdu. Babası doktor Selçuk Gerede, annesi film yönetmeni ve senarist Canan Gerede'dir. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihinin önemli isimlerinden ve Atatürk'ün arkadaşlarından olan eski büyükelçi albay Hüsrev Gerede'nin torunudur.

Çok konuşulan son paylaşımı

Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında? - Resim : 1

BERGEN FİLMİ İLE ÖDÜL KAZANDI!

Birleşmiş Milletler'de doktor olarak görev yapan babasının işi nedeniyle bebeklik döneminden itibaren New York'ta büyüdü. New York'taki Parsons School of Art’ta fotoğrafçılık öğrenimi gördü. Mezuniyetinin ardından ablası Şiva Gerede ile birlikte İstanbul'da bir süre mankenlik, fotomodellik, oyunculuk yaptı. Oyunculuk yaşamı 1989 yılında TRT için çekilen “İz Peşinde” dizisinde Füsun karakterini canlandırarak başladı. İlk sinema filmi 1991 yılında çekilen Kurt Kanunu idi. Annesi Canan Gerede'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği, şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan Aşk Ölümden Soğuktur filminde Kadir İnanır ile başrolü paylaştı. Bu filmdeki performansı, Soçi Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu, Angers Avrupa İlk Filmler Festivali'nde Jean Carment Ödülü ile ödüllendirildi.

Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında? - Resim : 2

Fransa'ya giderek bir yatılı okulda fotoğrafçılık eğitimi alan Gerede, Türkiye'ye döndükten sonra moda ve portre fotoğrafçılığı yaptı. Elle, Marie Claire, Harper's Bazaar gibi moda dergileri için çalıştı. "Sosyetik fotoğrafçı" olarak tanındı. Katıldığı ilk sergi, 1994'te İstanbul'da "Abidin Dino Portreleri" sergisi oldu. Sanat fotoğraflarında ağırlıklı olarak kadın, beden, cinsellik temalarına yer verdi.

EVLİLİKLERİ

1999 yılında fotoğrafçı Koray Erkaya ile evlendi. Eşi ile New York'ta yaşadı. Çiftin bu evlilikten üç oğlu oldu, 2006 yılında boşandılar. 2007'de Gerede'nin fotoğrafçı Ahmet Ağaoğlu ile beraberliğinden dördüncü oğlu dünyaya geldi. İkinci evliliğini 2010 yılında Cem Özhanlı ile yaptı, 2011 yılında boşandı. İlişkilerinde şiddete maruz kaldı ve bunu 2019 yılında yayımladığı Ben, Ben Nü adlı otobiyografik romanda paylaştı.

Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında? - Resim : 3

İlk kişisel sergisini 2010 yılında İstanbul'da açtı. Teslimiyet başlıklı sergide başlık parası, kuma, zina ve bir genç kızın adet olması gibi kadınların hayatına ait konulara yer verdi. 2011 yılında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla İzmir'de Aşk Töre(n)leri isimli bir fotoğraf sergisi açtı.

SURVİVOR MACERASI

2013 yılında Panama’da yapılan, Acun Ilıcalı‘nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler – Gönüllüler yarışmasında "Ünlüler" takımında yer aldı. Yarışmada 67. gün yapılan eleme ile 9. elenen isim oldu.

Bennu Gerede kimdir, kaç yaşında? - Resim : 4

125 ünlünün portre fotoğraflarından oluşan Bennu Yüz 25 adlı kitabı 2015 yılında yayımladı. 2017'de çocukları ile Endonezya'ya taşındı ve iki yıl Bali adasında yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndü.

kimdir
MasterChef'te ilk finalist belli oldu! MasterChef'te üçüncü finalist kim? İrem Derici: Körkütük aşık olmak istiyorum Dilek Sabancı'dan özür açıklaması