Yönetmen Canbolat'tan Tarihe Işık Tutanlar belgesel serisi

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve günümüzde Türkiye sınırları içerisinde yer alan, bulunduğu bölgenin turizm potansiyeline de büyük katkı sağlayan başta Efes ve Pergamon Antik Kentleri olmak üzere Arslantepe Höyüğü, Göbeklitepe, Kültepe ve Çayönü’nün, yönetmenliğini Muharrem Canbolat’ın üstlendiği İnsanlığın İlkleri: Türkiye adlı belgesel serisi ile tarihe ışık tutan geçmişi anlatılıyor.

Yönetmen Canbolat'tan Tarihe Işık Tutanlar belgesel serisi

İnsanlığın İlkleri: Türkiye’nin Yönetmeni Muharrem Canbolat, böyle bir projenin içerisinde bulunarak yönetmenliğini üstlenmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Canbolat, binlerce yıl öncesinden bugüne dek insanlık tarihinde ilk olarak yer edinmiş bu bölgelerin hem Türkiye’de hem de dünyada çok daha geniş kitlelerce tanınmasına aracılık ettiğini ifade ediyor.

Yönetmen Canbolat'tan Tarihe Işık Tutanlar belgesel serisi - Resim : 1

Yakın zamanda TRT’de yayınlanacak olan İnsanlığın İlkleri: Türkiye belgesel serisi, sosyal medya platformlarında izleyicisiyle buluşuyor.

Yönetmen Canbolat'tan Tarihe Işık Tutanlar belgesel serisi - Resim : 2

Otomobilseverlerin ilgiyle takip ettiği Sürüş Zamanı ve Test Drive TV programlarının yanı sıra klip yönetmenliği de yapan Canbolat; son olarak Türkiye’yi derinden sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sırasında bölgede bulunanların gözünden tüm yaşananların anlatıldığı Son Olsun belgeselinin de yönetmenliğine imza attı.

ABD'den gelen heykel başı gövdesiyle buluştu Sinema sektöründe 93 projeye destek! İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 13 arttı Beethoven’ın ölüm nedeni asırlar sonra ortaya çıktı