Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Bu yıl 76. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buluyor. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü "Kuru Otlar Üstüne"deki performansıyla Merve Dizdar'a verildi. Dizdar, "Bu ödülü; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip, eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum." dedi.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filminin kadrosunda yer alan Merve Dizdar, Fransa'da düzenlenen Cannes Film Festivali'nde giydiği kıyafet seçimiyle sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı - Resim : 1

Dizdar, Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı Kuru Otlar Üstüne filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı - Resim : 2

FİLMİN KONUSU?
Film, Türkiye'nin ücra bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren ve başka bir öğretmen olan Nuray ( Merve Dizdar ) ile karşılaşana kadar ayrılabileceğine dair umudunu yitiren genç resim öğretmeni Samet'i (Deniz Celiloğlu) konu alıyor.

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı - Resim : 3

MERVE DİZDAR'DAN AÇIKLAMA
Ödülünü alan Dizdar, "Bu ödülü; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip, eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum." dedi.

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı - Resim : 4

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, oyuncuları kimler? Hızlı ve Öfkeli 10 vizyona girdi mi, ne zaman girecek? Türkiye'de ilk defa bilim felsefe ve din konferansı Bugün ücretsiz olacak