İBB'nin Feshane'de açtığı sergi protesto edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Artistanbul Feshane'de açtığı "Ortadan Başlamak" adlı sergisi, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Polislerin geçişe izin vermemesi üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı.

İstanbul Eyüpsultan'daki Artİstanbul Feshane önünde bir araya grup adına basın açıklamasını Kürşat Mican yaptı. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı olan Mican, sergideki eserlerin milli ve manevi değerlere hakaret içerdiği belirtti.

"MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZLE YAKINDAN UZAKTAN ALAKASI YOK"

Tepkilerin siyasi değil kültürel olduğunu belirten Mican şunları kaydetti: 

Kültür sanat adı altında burada sergilenen şeyler kesinlikle sapkınlığı özendirmektedir ve bizim manevi dokumuzla milli kültürümüzle yakından uzaktan alakası yoktur, örtüşmemektir, çatışmaktadır."

 RESMİ KURUMLARA MÜRACAAT EDİLDİ

Mican, serginin kaldırılması için resmi kurumlara da müracaat ettiklerini anlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da buna müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.

ÖNCE ARBEDE SONRA ALKIŞ

Açıklamaların ardından grup üyelerinden bazıları Artİstanbul Feshane önünde güvenlik önlemi alan polis engelini aşarak içeri girmek istedi.

Polisin izin vermemesi üzerine arbede yaşandı.

İBB'nin Feshane'de açtığı sergi protesto edildi - Resim : 1

Gruptakilerin geri çekilmesi üzerine polis ekiplerinin yanına gelen bazı STK temsilcileri, "Sizi seviyoruz. Bizim tepkimiz sergiyi yapanlara." diyerek polisleri alkışladı.

 

Kaynak: AA

İstanbul Eyüpsultan
Hollywood yapımcısı hayatını kaybetti 11 yaşındaki Doruk, boğa güreşine katıldı 8500 yıllık tarih müze bekliyor Fatih Sultan Mehmed'in bronz madalyası Panorama 1453 Müzesi'nde sergilenmeye başladı