Hatay'da kültür, sanat ve gastronomi bir arada! Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıkladı.

Hatay Valiliği, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki yeni projesini tanıttı. Hem restoranların yeniden faaliyete geçmesi hem de sanatçıların sanatlarını icra edebilmesi için 'Kültür ve Sanat Çarşısı hayata geçirildi.

Hatay'da kültür, sanat ve gastronomi bir arada! Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıkladı.

6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkiler bıraktığı Hatay'da valilik, kentin daha canlı hale gelmesi için ürettiği projede sona yaklaştı. Hatay Valiliği, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde kültür, sanat ve gastronominin aynı yerde buluştuğu projesi kapsamında 6 restoran, 82 dükkan, konferans salonu, 40 kişilik cep sinema, kültürel, sanatsal ve gastronomi alanında eğitimlerin gerçekleşeceğini belirtti. Sanat, eğitim salonu, etkinlik alanları, el sanatları satış dükkanları, toplantı salonu, kafe, spor alanları ve mescidin yer aldığı Kültür Sanat Çarşısı'nı hayata geçirdi. Birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Hatay’ın, el sanatlarından mutfağına her sembol değerinin yer alacağı Kültür ve Sanat Çarşısı’nda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Masatlı, yetkililerden sona yaklaşılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Hatay'da kültür, sanat ve gastronomi bir arada! Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıkladı. - Resim : 1

6 BİN 180 ADET PREFABRİK İŞ YERİ OLUŞTURDUK

Vali Masatlı, gerçekleşen depremlerin pek çok can ve mal kaybına yol açtığını belirterek, "Bununla beraber ekonomimiz bundan ciddi derecede etkilendi. Kültürel hayatımız, sanat hayatımız da tabii ki etkilendi. Bizler de öncelikli olarak şehrimizde ekonomik hayatın canlanması bakımından AFAD başkanlığımız marifetiyle 6 bin 180 adet prefabrik iş yeri oluşturduk. Bunları ticaret yapmak isteyen, yeniden bu topraklarda üretim yapmak isteyen tacirlerimize vermiş olduk. Tabii diğer taraftan 6 Şubat ile beraber başta medeniyetler şehri olan ilimizden özellikle gastronomiyle ilgili çalışan esnaflarımızdan bir kısmı da maalesef ilimizi terk etmek durumunda kaldı. Diğer taraftan sanatçılarımızın önemli bir kısmı maalesef buradan ayrılmak zorunda kaldı. Bizler de hem gastronomi alanında yani yiyecek içecek sektöründe çalışan buranın ünlü restoranlarını hem bu taraflara tekrar çekmek diğer taraftan da sanatçılarımızı yeniden ilimizde sanatlarını icra edebilecek duruma getirme bakımından Kültür ve Sanat Çarşısı şeklinde bir proje ürettik. Bu projeyle beraber Defne ilçemizin Çekmece Mahallesi’nde bu yapılanmayı oluşturduk. Burada şu an itibari ile 6 restoranımız diğer taraftan da 82 tane de sanatçılarımızın sanatlarını icra edebileceği dükkanlar oluşturduk. Onun yanında 40 kişilik cep sinema diğer taraftan konferans salonu, atölye çalışmalarının yapılacağı alanlar, basketbol sahası. Yani kısacası bir kültür ve sanat merkezinde olabilecek ne varsa daha basit yatay mimariyi de hedefleyen bir yaklaşımla burayı oluşturduk. Restoranlar faaliyette bulunacak. Bu restoranlar aynı zamanda aslında bir geri dönüşümün de eseridir. Bu yapılar tamamıyla gemilerde konteyner olarak ifade edilen yapılardır. Diğer taraftan aynı zamanda burayı bir konser salonu şeklinde de konser alanı şeklinde de düşündük. Platform oluşturduk. Yani inşallah başta yaz mevsimleri olmak üzere yazın değişik günlerinde burada birtakım etkinlikler, festivaller, buluşmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

Hatay'da kültür, sanat ve gastronomi bir arada! Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıkladı. - Resim : 2

Kaynak: DHA

Hatay
Ahu Tuğba hayatını kaybetti Yeşilçam'ın usta oyuncusu hayatını kaybetti Gibi dizisinden sevindiren haber 1800 yıllık büst ama ilk günkü gibi duruyor