Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın hiç bilmediğiniz operasyonu! Parmakları durdu İsviçreli doktor açtı

Abdallık kültürünün ve müzik geleneğinin son büyük temsilcisi 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de vefat etti. Türkiye'yi yakan haberin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen usta isim unutulmadı. Yıllar önce verdiği bir röportajda, parmaklarının elektrik verilerek yeniden işlev görmeye başladığı detayı tekrar gündem oldu.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın hiç bilmediğiniz operasyonu! Parmakları durdu İsviçreli doktor açtı

25 Eylül 2012'de Türkiye'nin en büyük ses sanatçılarından Neşet Ertaş hayatını kaybetti. Milyonların sevgilisi olan usta isim vefatının 11. yılında anıldı.

Yıllar önce verdiği bir röportajda parmaklarının alkolden işlev görmez hale geldiğini ve çözümün nasıl bulunduğunu anlatmıştı. Ertaş'ın o röportajı yeniden ortaya çıktı ve gündem oldu.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın hiç bilmediğiniz operasyonu! Parmakları durdu İsviçreli doktor açtı - Resim : 1

"İSVİÇRE'DEN GELEN DOKTOR PARMAKLARIMA İĞNE SOKTU"

Hayatında hep yalnız olduğunu dile getiren Ertaş, "Benim ayağım yalın, karnım açtı. Çocukluğum, gençliğim böyleydi. Ankara’nın kalabalık caddesinde bir yoksul gördüm mü ona ne gerekiyorsa verirdim. Böyle bir dünyam vardı. Kaç kişiyi evlendirdim, bilmiyorum." dedi.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın hiç bilmediğiniz operasyonu! Parmakları durdu İsviçreli doktor açtı - Resim : 2

Parmaklarının bir süre sonra faaliyet göstermediğini de anlatan usta sanatçı, "Zaman oldu parmaklarım durdu. Evvelden de çalarken ufak tefek olurdu ama “Kalsın” derdim. Alkol, gıdasızlık… Sabah kalktığımda aç karnına bir dolu bardak susuz rakı içmezsem kendime gelemiyordum. Bizim sanatta nereye gitsen önce içki gelir. Ankara’da pavyondayım, perdeye basmak istiyorum, basamadım. Korkularım da var, evvelden. Gövdemden bir su boşaldı, sahneden indim." şeklinde konuştu.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın hiç bilmediğiniz operasyonu! Parmakları durdu İsviçreli doktor açtı - Resim : 3

Tedavi sürecini de anlatan Ertaş, "Hacettepe Hastanesi’nde hemen müdahale edecek imkân yokmuş. İsviçre’den bir doktor gelmiş. Sabaha karşı evini bulduk. Masaya yatırdı beni, ucu iğneli telefon fişi gibi bir kabloyu parmaklarıma soktu, cereyan verdi, "Başka bir şey yapamam" ifadelerine yer verdi.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın hiç bilmediğiniz operasyonu! Parmakları durdu İsviçreli doktor açtı - Resim : 4

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Neşat Ertaş'ı andı. Erdoğan yaptığı paylaşımda "Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Türk halk ozanı, “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş ustayı vefatının 11'inci yıl dönümünde rahmetle, hasretle yâd ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın hiç bilmediğiniz operasyonu! Parmakları durdu İsviçreli doktor açtı - Resim : 5

Asırlara meydan okuyan sokak ilk günkü gibi! 2 bin yıllık makyaj malzemesi bulundu Türkiye, yaz sezonunda kaç turist ağırladı? Özkan Uğur anısına konser