100. Yıl coşkusu “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’den yankılanıyor

Türk tiyatrosunun asırlık çınarı Devlet Tiyatroları, 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’imizi Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda özel bir gösterim ile taçlandırdı. Bu kapsamda İstanbul Devlet Tiyatrosu‘nun sahnelediği “Yüzünde Yüzler”, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, bir ulusun milli mücadele, TBMM‘nin kuruluşu, vatanın kurtuluşu ve nihayet Cumhuriyetin ilan edilmesiyle taçlanan yüz yıllık tarihsel kesitini görsel ve işitsel bir şölene dönüştürdü.

100. Yıl coşkusu “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’den yankılanıyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Cumhuriyet’in ilanını anlatan ‘Yüzünde Yüzler’ oyunu, bugün Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda seyirci ile buluştu.

Yüzünde Yüzler
Yüzünde Yüzler

TAMER KARADAĞLI: BİZİM İÇİN ÇOK İDDİALI BİR OYUN

Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen oyunu izleyenler arasında yer alan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, gösterim öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız için hazırladığımız iki büyük, iddialı oyunumuzdan biri Yüzünde Yüzler. Çok meşakkatli bir oyunu, Devlet Tiyatrolarının çok deneyimli rejisörlerinden sevgili Zafer Kayaokay yönetti. Çünkü bu kadar büyük bir kadroyu idare etmek hiç kolay değil. Bizim için çok iddialı bir oyun. Gururla seyredeceğiz. Gururluyuz." ifadelerini kullandı.

100. Yıl coşkusu “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’den yankılanıyor - Resim : 2

"MUHTEŞEM İNSANLARIN HİKAYESİ"

Kayaokay da tek perdelik oyuna ilişkin, "Yakın Türk tarihimiz, Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet'ten önce Anadolu coğrafyasının ve Anadolu insanının yaşadığı acılar, döktüğü kan ve verdiği canı anlatan, bizi 100 yıllık süreçte bugünlere getiren o gerçekten muhteşem insanların hikayesi. Onların yüzlerinden alıntılar. Onların canlarından, kanlarından bugün vücut bulmuş bir oyun." diye konuştu.

100. Yıl coşkusu “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’den yankılanıyor - Resim : 3

128'İ OYUNCU 400 KİŞİLİK DEV EKİP

Oyunun 45 günlük bir çalışma sürecinin ardından tamamlandığını dile getiren Kayaokay, 128 kişilik oyuncu kadrosuyla beraber yaklaşık 400 kişilik ekibin eserde görev aldığını dile getirdi.

Cumhuriyetin ilan edilmesiyle taçlanan yüz yıllık tarihsel kesiti görsel ve işitsel bir şekilde anlatan eserin proje koordinatörlüğünü Derya Keyf üstlendi. Oyunun dekor tasarımını Hakan Dündar, kostüm tasarımını Burcu Melek Bozan ile Dilek Kaplan, ışık tasarımını Önder Arık, müziklerini Can Atilla, koreografisini ise Pınar Ataer hazırladı.

100. Yıl coşkusu “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’den yankılanıyor - Resim : 4

Oyunda, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçıları Berrin Akhasanoğlu, Doruk Nalbantoğlu, Ebru Aytürk Şayan, Fatih Dokgöz, Hakan Güneri, Mehlika Balkan, Metin Belgin, Orhan Kurtuldu, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Tansel Öngel, Tayfun Erarslan ve Yeşim Gül de rol aldı.

“Vatan bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur elbet kurtaracak bahtı kara maderini” düsturuyla bizi millet yapan, özgürce yaşadığımız bir ülkeye kavuşturan tüm adsız kahramanlara selam, sevgi ve bir saygı duruşu niteliğinde bu işitsel görsel şölenin rejisi Zafer Kayaokay‘a ait, proje koordinatörü ise Derya Keyf. Dekor tasarımı Hakan Dündar‘a, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan ile Dilek Kaplan‘a, ışık tasarımı Önder Arık‘a, oyun müzikleri Can Atilla‘ya, koreografisi Pınar Ataer‘e ait olan ve korrepetitörlüğüne Melikcan Zaman ile Türkü Deyiş Çınar’ın imza attığı oyunda, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçıları Berrin Akhasanoğlu, Doruk Nalbantoğlu, Ebru Aytürk Şayan, Fatih Dokgöz, Hakan Güneri, Mehlika Balkan, Metin Belgin, Orhan Kurtuldu, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Tansel Öngel, Tayfun Erarslan ve Yeşim Gül’e yine İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından oluşan yaklaşık 120 kişilik dev bir kadro eşlik etmekte.  

100. Yıl coşkusu “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’den yankılanıyor - Resim : 5

Son Akşam Yemeği filmi vizyona girdi mi, ne zaman çıkacak? Vatikan’da ilk Osmanlı tarihi dersi zili çaldı Zeki Demirkubuz'dan Miray Daner'e övgü dolu sözler Kültür sanat faaliyetleri iptal edildi