Bir gün içerisinde kaç fincan kahve tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Peki ya hangi saatlerde kahve içilmemesi gerektiğini? Uzmanlar tek tek anlattı!

Günümüzde kafelerdeki kahve çeşitliliğinin de çoğalmasıyla kahve severlerin sayısında ciddi artık görüldü. Öyle ki kimileri kahvesiz gününe başlayamıyor. Peki faydaları saymakla bitmeyen kahvenin bir gün içerisinde ne kadar tüketilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Uzmanlar kahve severleri gün içerisinde tüketmeleri gereken kafein miktarı ile hangi saatler içerisinde kahve içmemeleri konusunda uyardı.

Bir gün içerisinde kaç fincan kahve tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Peki ya hangi saatlerde kahve içilmemesi gerektiğini? Uzmanlar tek tek anlattı!

Faydaları saymakla bitmeyen kahve, en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Özellikle kafelerdeki çeşitliliğin çoğalmasıyla kahve severlerin sayısı da arttı.

Uzmanlar, adeta bağımlılığa yol açan kahveyi tüketirken yanlış saatte tüketmenin faydadan çok zarar verdiği konusunda kahve severleri uyarıyor.

Kahve tiryakilerin sabah kalkınca kahve içmeden kendilerine gelemedikleri gerekçesiyle ilk iş fincanlarına sarılmalarını uzmanlar sakıncalı buluyor. Birçok uzman isim, vücudun biyolojik saatine göre kahve tüketilmesi gerektiği konusunda dikkat çekiyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda sabah aç karnına tüketilen kahvenin, mide rahatsızlıklarından uykusuzluğa ve sinire kadar birçok zarara neden olduğu ortaya çıktı.

Bir gün içerisinde kaç fincan kahve tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Peki ya hangi saatlerde kahve içilmemesi gerektiğini? Uzmanlar tek tek anlattı! - Resim : 1

PEKİ HANGİ SAATTE KAHVE İÇİLMELİ?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Arif Kaçan, vücudun uyanması için geliştirdiği mekanizmada günün belli saatlerinde kortizol hormonunun seviyesinin arttığını, ve kortizolün (stres hormonu) en üst seviyeye çıktığı zamanlarda, özellikle kahvaltıdan sonra ve 08.00-09.00, 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 dışındaki saatlerde kahvenin tüketilebileceğini belirtti.

BİR GÜNDE NE KADAR KAHVE TÜKETİLMELİ?
Uzmanlar, bir gün içerisinde 300-400 mg kafein tüketiminin güvenilir olduğunu belirtirken gün içerisinde 500 mg'dan fazla kafein tüketilmemesi konusunda uyardı.

Kahvenin türüne göre değişen kafein miktarı ile düşünüldüğünde bir fincan kahve içerisinde 80-200 mg kafein olduğu hesap edilirse, gün içerisinde tüketilebilecek kahve miktarı 3-4 fincana denk gelmiş oluyor.

Bir gün içerisinde kaç fincan kahve tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Peki ya hangi saatlerde kahve içilmemesi gerektiğini? Uzmanlar tek tek anlattı! - Resim : 2

KAHVENİN FAYDALARI NELER?
Kahve, depresyonu önlemesi, zihinsel performansı artırması, astım krizlerini azaltması ve metabolizmayı hızlandırması, bağırsakları yumuşatması, doğal antioksidanlar içermesi, potasyum, niasin, magnezyum, demir ve manganez gibi mineralleri içermesi nedeni ile uzmanlar tarafından gün içerisinde bir fincan kahve tüketilmesi önerilmektedir.

ÇOK TÜKETİLİRSE NE OLUR?
Bir gün içerisinde önerilenden çok kahve tüketilirse düzensiz ya da hızlı kalp atışı, tansiyon, uykusuzluk, sinirlilik, mide rahatsızlığı, kan basıncında artış, vitamin ve minarel kaybı gibi olumsuz etkilere neden olabilir. Uzmanlar özellikle hamile kadınları, fazla kafein tüketiminin düşük riskine neden olabileceğinden, önerilen miktardan fazla kahve içmemeleri konusunda uyarmaktadır.

Fatih Mehmet Hanege, Dünyanın En İyi Plastik Cerrahi Dergisi’nde! Uzun evliliğin sırrı: Ortak banka hesabı Asgari ücrete zam tahmini Rüyada saç kestirmek ne anlama gelir?