Zonguldak'ta fırtınanın etkisiyle ikiye ayrılan gemideki personeller tahliye edildi

Şiddetli fırtına ve yağmuru en çok hisseden illerden biri olan Zonguldak'ta Panama bandıralı kuru yük gemisi karaya oturdu. Ardından fırtınanın şiddetini arttırmasıyla geminin ortadan ikiye ayrılması kameralara yansıdı. Ekipler tarafından personeller tahliye edilip, Öğretmen Evi'ne yerleştirildi.

Zonguldak'ta uyarıları yapılan fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. Kentte ağaçlar devrilirken, yollarda su birikintileri oluştu. Araçların üstüne, evlerin çatılarından kiremitler ve beton parçaları düştü.

Zonguldak'ta fırtınanın etkisiyle ikiye ayrılan gemideki personeller tahliye edildi - Resim : 1

5 METREYİ BULAN DALGA

Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle limanda 5 metreyi bulan dalgalar meydana geldi..
Ereğli ilçesinde de bir ağacın araçların üstüne devrildiği an cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Park halindeki bir araç ise çatıdan düşen parçalar nedeniyle hasar gördü..

Zonguldak'ta fırtınanın etkisiyle ikiye ayrılan gemideki personeller tahliye edildi - Resim : 2

GEMİ KIYIYA OTURDU

Ereğli Limanı'nda demirleyen Panama bandıralı kuru yük gemisi, bölgede etkili olan fırtına nedeniyle ikiye bölündü. Kıyıya sürüklenen geminin parçası, limanın beton duvarlarına çarptı ve kıyıdaki amfi tiyatroya zarar verdi.

Zonguldak'ta fırtınanın etkisiyle ikiye ayrılan gemideki personeller tahliye edildi - Resim : 3

PERSONELLER TAHLİYE EDİLDİ!

İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Gemide bulunan yabancı uyruklu 13 personel, ekiplerce tahliye edilerek Ereğli Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

Çevrede güvenlik önlemleri alan ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Zonguldak'ta fırtınanın etkisiyle ikiye ayrılan gemideki personeller tahliye edildi - Resim : 4

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yaşanan olumsuz hava koşulları üzerine Zonguldak Valiliği açıklamada bulundu.

İşte Valilikten yapılan açıklama:

Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Zonguldak'ta fırtınanın etkisiyle ikiye ayrılan gemideki personeller tahliye edildi - Resim : 5

CEZAEVİNDEKİ HÜKÜMLÜLER NAKLEDİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şiddetli yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan hükümlülerden 39'unun, Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledildiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumumuzda şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle su seviyesi yükseldiğinden, cezaevinde barındırılan hükümlüleri güvenlik nedeniyle yakın kurumlara naklediyoruz. Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledilen 39 hükümlünün şu an için bir güvenlik problemi bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

PANİK ANLARI KAMERADA

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sabah saatlerinde fırtına nedeniyle karaya oturan Kamerun bayraklı 'Pallada' isimli kuru yük gemisinde yaşanan panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir personelin sahil güvenlik ile irtibata geçtiği o anlarda yardım istediği görüldü. Personelin, 'Koordinatları bilmiyorum. Dışarıda biri varsa bize yardım etsin. Açıkta değiliz, gemi ortadan bölündü. Ben bilmiyorum. oturmuşuz' dediği duyuldu. Geminin koordinatları da kameraya yansıdı. Daha sonra karaya oturan gemideki 13 personel, halatlarla tahliye edildi. ‘Pallada’ gemisinin 1968 yapımı olduğu öğrenildi.

DİĞER GEMİDEN HABER ALINAMIYOR

Sabah saatlerinde Ereğli açıklarında fırtınaya yakalanan ve irtibat kopan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisine ve mürettebatına hala ulaşılamadı. Hava şartlarının elverişli olması durumunda havadan ve denizden arama kurtarma çalışması yapılacak olan ‘Kafkametler’ gemisinin 1992 yapımı olduğu belirtildi.

Emine Erdoğan'dan Gazze için ateşkes çağrısı Araçlar Kuzey Marmara Otoyolu'nda mahsur kaldı! CHP'de değişim yok! Özgür Özel HEDEP ile ittifaka göz kırptı: Kayyum işine kökten karşıyız Dilan Polat'ın avukatı Ahmet Gün'den Rise And Shine itirafı!