Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Memur ve emekli memur maaşlarına yapılan zam, Meclis'ten geçti. Memurun yüzde 30 zamlı maaşının 15 Ocak'a kadar yetişir mi merak ediliyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Twitter hesabından memur maaş zammı açıklaması yaptı. Peki, zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Memur ve emekli maaşları zam farkı ne zaman ödenecek?

Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam belirlenmişti. Bu teklif TBMM'den geçti ama Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Memurlar, 15 Ocak'ta alacakları maaşın zamlı olup olmayacağını merak ediyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı merak edilen bu konu hakkında açıklama yaptı. Peki, memur maaşı zamlı mı yatacak? Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Zam farkı ne zaman ödenecek? İşte emekli ve memur maaşları için Ocak 2023 zammı ve maaş farkı hesabı ile ödeme takvimi...

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı twitter hesabından yapılan açıklamada ''Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız'' denildi.

ZAMLI MAAŞ VE MAAŞ FARKI ÖDEME TAKVİMİ

Memur maaşları için ödemelerin 15 Ocak 2023'te yapılması bekleniyor. Emekli aylıkları Emekli Sandığı’nda her ayın 1’i ila 5’inde; SSK’lılarda 17’si ila 26’sında; BAĞ-KUR’lularda ise her ayın 25’i ila 28’inde ödeniyor. Yüzde 30 zammın SSK ve BAĞ-KUR’luların emekli aylığı ödemelerine yetişmesi bekleniyor. Emekli Sandığı mensuplarının ocak dönemi ödeme tarihi 1 Şubat olduğu için zamlı maaşlar şubat ayında ödenecek.

Burhan Çaçan kimdir, aslen nereli? "Sıfır emisyon hedefimize doğru yolumuza devam edeceğiz" CHP Grup Başkanvekili Özel'den Soylu açıklaması Yargıtay'dan boşanma hukuku için emsal karar geldi