Zafer Partisi'nde istifa depremi! Sinan Oğan'ın yanında durup AK Parti'ye katıldılar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın HDP destekli 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklamasının ardından Zafer Partisi'nde istifa depremi yaşanıyor. Karaman İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Beyazıt Yıldırım ve beraberindeki heyet partilerinden istifa edip "Sinan Oğan'ın verdiği kararın arkasında duracağız" diyerek AK Parti'ye katıldı.

Zafer Partisi'nde istifa depremi! Sinan Oğan'ın yanında durup AK Parti'ye katıldılar

28 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala siyaset arenasında hareketli saatler yaşanıyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile basın karşısına çıkarak 2. turda 6'lı masanın adayı Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

Özdağ'ın bu açıklamasının ardından Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegil ile Yönetim Kurulu üyeleri bu karara tepki gösterip topluca istifa etti. Öte yandan Zafer Partisi Karaman İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Beyazıt Yıldırım ve beraberindeki heyet partilerinden istifa edip AK Parti'ye katıldı.

"MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIMIZA TERS"
Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegil yaptığı açıklamada, ''Bizlerin Zafer Partisi Teşkilatında bulunmamızın sebebi Türk milliyetçiliğinin kaybolmak üzere olan ruhunu yeniden ayağa kaldırabilmektir. Fakat Parti Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı CHP'ye destek açıklaması biz alt kadronun milliyetçilik anlayışına ters düşmektedir. Bizler terör örgütünün HDP partisinin gizli ortak olduğu bir oluşumun içinde bulunamayız." dedi.

'SİNAN OĞAN'IN KARARININ ARKASINDA DURACAĞIMIZI BELİRTMEK İSTERİZ'

Çekmegil, "Hatta ve hatta HDP desteğini 6'lı masadan çekse bile CHP'nin HDP'nin ortağı olduğunu bildiğimiz için bu oluşuma karşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu sebeple genel başkanımızın açıklamalarına karşın en başta doğru kararı veren adayımız sayın Sinan Oğan'ın kararının arkasında duracağımızı ve bu konuda kararlılığımızı belirtiriz. Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın CHP ortaklığı nedeniyle İlçe Teşkilatı olarak istifa ediyoruz'' dedi.

Özdağ'ın İmamoğlu sözleri gündemde: Kutsalı olmayan siyasetçi Türkiye'de yaşayan yabancı sayısı açıklandı Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1 milyon TL'lik dava açtı Özdağ krizi: HDP kazan kaldırdı