Zafer Partili Hande Karacasu'nun 'sosyal deney' yalanı: Suriyeli dediği esnaf Siirtli çıktı

Zafer Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Hande Karacasu'nun esnaf ziyaretindeki tavırları gündem olmuştu. Karacasu, bu tavırlarının sebebini esnafın Suriyeli olmasıyla açıkladı ve 'sosyal deney' yaptığını ileri sürdü. Karacasu'nun 'Suriyeli' olduğunu ileri sürdüğü esnaf ise Siirtli çıktı.

Zafer Partisi'nin Fatih Belediye Başkan Adayı Hande Karacasu'nun Suriyeli olduğunu iddia ettiği esnafın Siirt Pervarili olduğu ortaya çıktı. 

Karacasu, önceki gün Malta Çarşısı'nda esnaf ziyaretindeki tuhaf tavırlarıyla tepki çekmişti.

'SOSYAL DENEY' YALANI

Tepkilerin ardından Karacasu videolu paylaşım yaparak, dükkan sahibinin Suriyeli olduğunu ama bunu sakladığını iddia etti, tavırlarını da 'sosyal deney' olarak açıkladı.

Karacasu, açıklamalarında "Dükkan sahibi çok iyi Türkçe konuşan bir Suriyeliydi. Beden dilimle aşırı dik durmamın sebebi Suriyeli olduğunu biliyor olmamdı." ifadelerini kullandı.

SİİRTLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Karacasu'nun ırkçı paylaşımının ardından dükkanı ziyaret eden HÜDA PAR'ın Fatih adayı Hasan Ece, Karacasu'nun Suriyeli olduğunu iddia ettiği esnaf Havzullah Solmaz'ın Siirtli ve eski bir devlet memuru olduğunu söyledi.

İYİ Parti'den CHP'ye 'kent uzlaşısı' ayarı Çanakkale'de korkutan deprem! Seçim sonrası çalışmalar hızlanacak Kurum'dan İmamoğlu'na 'kentsel dönüşüm' mesajı