YÖK Başkanı Özvar'dan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'e ziyaret: Önümüzdeki yıl öğrencilerin sayısının artmasını bekliyoruz

Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesini ziyaret ederek, işbirlikleri ve gelecekteki hedefler hakkında bilgiler verdi.

YÖK Başkanı Özvar'dan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'e ziyaret: Önümüzdeki yıl öğrencilerin sayısının artmasını bekliyoruz

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, her iki ülke arasında bilim ve teknoloji alanında işbirliklerini güçlendirme hedefiyle yola çıktı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bu üniversiteyi ziyaret etti.

LABORATUVAR VE SINIFLAR ÖNE ÇIKIYOR

Özvar, üniversitenin dünya standartlarında laboratuvar ve eğitim alanlarına sahip olduğunu belirtti. "Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin büyük bir heyecanla eğitim öğretime başladığını görüyorum," diyen Özvar, bu üniversitede yetişecek öğrencilerin gelecekte Türk dünyasına ve Azerbaycan'a önemli katkılarda bulunacağına inandığını ifade etti.

GELECEK İÇİN DAHA FAZLA ÖĞRENCİ

Üniversitede Türkiye'den gelen üç büyük üniversitenin programlarının uygulandığını dile getiren Özvar, "Önümüzdeki yıl, öğrencilerin sayısının artmasını bekliyoruz," dedi.

ORTAK PROJELER VE PLANLAMA

Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin iki ülke arasındaki dostluğun güzel bir örneği olduğunu vurguladı. Özvar, daha sonra kelime olarak Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı. Toplantıda, ortak projeler ve akademik işbirliklerini güçlendirme üzerine stratejiler tartışıldı.

Özetle, her iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının desteğiyle açılan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, eğitim alanında önemli bir başlangıç olarak kabul ediliyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar (sağda), Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar (sağda), Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan ve bu sene ilk kez öğrenci kabul eden Türkiye-Azerbaycan Üniversitesini ziyaret etti. Özvar burada Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev (solda) ile de bir araya geldi.

TCG Alemdar Norveç'te Eğitim Tatbikatında ASELSAN, Azerbaycan'da Üretim Yapmaya Hazırlanıyor Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Yasama Yılına Hazırlanıyor Bakan Tekin'den kendisine hakaret eden öğretmene şaşırtan cevap