Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam

2024'ün ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin düzenleme ve terörle mücadele toplantının öncelikli gündem maddeleriyle toplanan Kabine sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 42,6 oranında zam alacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam
  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün yoğun gündemle toplandı.
  • Beştepe'deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yaptı. İşte toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaş zammı başta olmak üzere yaptığı önemli açıklamalar... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam - Resim : 1

"SON 5 GÜNDE 78 TERÖRİST..."

  • "Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık. Sadece son 5 günde Suriye ve Irak'taki hava harekatlarımızla 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca Emniyet ve jandarma birimlerimizin operasyonlarında yılbaşından bu yana terörle iltisaklı 465 kişi gözaltına alınmıştır"
  • "Şu hususun altını tekrar çizmek istiyorum. Bölgemizde bir teröristan kurma isteyenleri rahatsız etmiştir. Ülkemizin içindeki aparatları ile, uluslararası arenada bizi sıkıştırmaya çalışarak, doğrudan canımızı acıtmaya çalışan hain terör eylemlerini destekleyerek gerçekleşmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam - Resim : 2

"KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSEDEMEYİZ"

  • "Sınır ötesi harekatlarımız, Türkiye'yi düzensiz göç dalgası üzerinden, iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır. Sınırlarımız ötesindeki askeri mevcudiyetimiz vatanımızın güvenliği vatandaşımızın huzuru için hayati öneme sahip. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz. Türkiye, başarılı sınır ötesi operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını çok açık ve net göstermiştir. Emperyalistlerin, Irak ve Suriye'de bir 'teröristan' kurma planları masada oldukça, hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam - Resim : 3

  • "HESABINI SANDIKTA VERECEKLER"

  • 'Üç beş oy daha fazla alacağız' diye bölücü örgütün muhiplerini kırmızı halıyla karşılayanlar, elbette bu yaptıklarının hesabını sandıkta vereceklerdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam - Resim : 4

"YA YANIMIZDA YA KARŞIMIZDA"

  • "Kimliği ne olursa olursa herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Bu işin ortası, idare-i maslahatçılığı, gri alanı, sağıra yatılacak tarafı yoktur. Biz bu hususta çok netiz, kararlıyız, azimliyiz. Terör örgütünün dışarıdaki destekçileri, içerideki uzantılarıyla berber tamamen yok etmenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam - Resim : 5

"KİMSENİN TEREDDÜDÜ YOKTUR"

  • "Türkiye'nin rejimi ile ilgili tereddütler 29 Ekim 1923'de 'Yaşasın Cumhuriyet' nidalarıyla bitmiştir. Ülkemizde kimsenin Cumhuriyetle ilgili tereddüdü yoktur. Kimsenin Cumhuriyetimizin banisiyle derdi yoktur. Devletin bütünlüğü, milletin birliği, ülkenin esenliği ile sıkıntısı yoktur. Her kim bu kavramlar üzerinden kendine alan açmaya çalışıyorsa bir büyük yanlışın içindedir. Her kim bu tartışmaları siyasi rant kapısı haline getirmeye uğraşıyorsa bir büyük yanlışın tam merkezindedir."

EMEKLİ MAAŞINA ZAM

  • "Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelemizde milletimizin yardımını bekliyoruz. Teknik boyutu kadar psikolojik boyutu da önemlidir. Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere refah düzeyini yükseltmeye çalışıyoruz. Türkiye büyüdükçe ortaya çıkan katma değerden milletimizin her kesiminin pay alması konusunda samimi gayret gösteriyoruz. 16 milyon emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25 SSK ve Bağ-kur 37, 57 artış oldu. Emeklilerimizin aylıklarındaki artışı artıracak yeni bir adım atıyoruz. SSK ve Bağkur emeklilerimize yüzde 5 ek artış yapacağımızı belirtmek istiyorum. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi aynı oranda artışa kavuşacaktır. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına zam - Resim : 6

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na ziyaret Namus ve şeref sözü veren Özgür Özel'i yerden yere vurdular 23 terör hedefi vuruldu Yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen CHP'yi anlattı