Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den il uyarısı: Daha fazla kent daha fazla insan kaybı demek

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Yeni yüzyılda 100 il" çağrısı sonrası birçok ilçeyi heyecan sararken, konuyla alakalı olarak Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, "Daha fazla kent; daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi?" diyerek tepki gösterdi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den il uyarısı: Daha fazla kent daha fazla insan kaybı demek

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Yeni yüzyılda 100 il" çağrısı sonrası kritik açıklama, Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. 

Gündemi belirleyen önemli açıklamalarıyla bilinen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu kez de bazı ilçelerin il olacağı yönündeki iddialara ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den il uyarısı: Daha fazla kent daha fazla insan kaybı demek - Resim : 1

Konuya ilişkin resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Görür, "100 il 1000 ilçe olalım diye bir muhalefet partisi kampanya yapıyor, İktidarın da onu desteklediği söyleniyor." ifadelerini kullanarak şunları kaydetti: 

"Daha yeni 50 binden fazla insanımızın bir gecede yok edildiği bir deprem ülkesinde neden 'Tüm kentlerimizin deprem dirençli olmasını istiyoruz' diye bir hareket başlatılmıyor? Daha fazla kent; daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi? Buna prim verme ey halkım! 'Depremde insanımız ölmesini talep et."

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den il uyarısı: Daha fazla kent daha fazla insan kaybı demek - Resim : 2Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" açıklamasıyla 19 ilçenin daha il olabileceğinin sinyalini vermişti.


 

SON DAKİKA! Adana'da 4 büyüklüğünde deprem LGBT'lilerden alçak provokasyon! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması AK Parti'li Dağ'dan HDP'li isme tepki: Vekalet değil ihanet