“Yenidoğan Çetesi”ne yönelik iddianame kabul edildi

Bebek ölümlerine sebebiyet verdiği ve haksız kazanç sağladığı iddiasıyla yargılanan “Yenidoğan Çetesi” kapsamında 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

“Yenidoğan Çetesi”ne yönelik iddianame kabul edildi

Gazeteci Emrullah Erdinç’in İstanbul merkezli bir sağlık çetesini ortaya çıkarmasıyla başlayan “Yenidoğan Çetesi” soruşturmasında 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede, şüphelilerin 21 bebeğin ölümüne neden oldukları, özel hastanelere nakillerle yüksek kazanç sağladıkları ve bu yolla Sosyal Güvenlik Kurumu’na da (SGK) zarar verdikleri iddialarına yer verildi.

TEHDİTLER VE ŞİKAYETLER SORUŞTURMAYI BAŞLATTI

Olay, 14 gün boyunca bebeğini göremeyen bir annenin şikayetiyle açığa çıktı. Ardından savcı Y.E., haksız kazanç iddialarını soruştururken makamında tehdit edilmesi üzerine davayı genişletti. Şüphelilerden 22’si tutuklanırken, doktorlar ve ambulans görevlilerinin de yer aldığı bir grup hakkında ağır suçlamalar yöneltiliyor.

“Yenidoğan Çetesi”ne yönelik iddianame kabul edildi - Resim : 1

SUÇLAMALAR VE İSTENEN CEZALAR

Başta çete lideri olduğu öne sürülen doktor Fırat Sarı, doktor İlker Gönen ve ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir olmak üzere, şüphelilerin çeşitli suçlardan 177 ila 589 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçları öne çıkarken, örgütün SGK’yı dolandırarak maddi menfaat sağladığı ifade ediliyor.

“Yenidoğan Çetesi”ne yönelik iddianame kabul edildi - Resim : 2

KAPATMA VE MAL VARLIĞINA EL KOYMA TALEBİ

Örgütle ilişkili hastanelerin “malen sorumlu” olarak gösterildiği iddianamede, dolandırıcılık yoluyla kazanç elde eden bu kurumların kapatılması ve mal varlıklarına el konulması talep ediliyor. SGK İstanbul İl Müdürlüğü de “suçtan zarar gören” olarak dosyada yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan SAHA EXPO'da konuştu MSB: 11 terörist etkisiz hale getirildi FETÖ'nün cenazesindeki gizemli isim TUSAŞ'a çiçek götüren çiçekçi pişman