Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın Temeli 19 Eylül'de Atılacak

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temeli 19 Eylül'de düzenlenecek törenle atılıyor, projede modern tasarım ve çevre dostu uygulamalar ön planda.

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın Temeli 19 Eylül'de Atılacak

Türkiye'nin başkenti Ankara'da inşası süren Yeni Adalet Sarayı, 19 Eylül Perşembe günü düzenlenecek bir törenle temel atma aşamasına geçiyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, projenin zemin çalışmalarının tamamlandığını ve bu önemli adımın yargı hizmetlerini daha etkin hale getireceğini belirtti.

Adalet Bakanı'ndan Açıklamalar

Bakan Tunç, yeni adalet sarayının modern yapısı ve çevre dostu teknolojileri ile yargı hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatacağını ifade etti. "Bu proje, Ankara’daki yargı süreçlerinin daha etkin yürütülmesi için kritik bir adımdır"</strong;>

Proje Detayları

Yeni adalet sarayının 745 bin 900 metrekare kapalı alanıyla dünyanın en büyük adalet sarayı olacağı bildirildi. Yüksek katlı bloklar yerine yatay mimari ile inşa edileceği vurgulanan projede, 588 duruşma salonu, 1382 hakim ve Cumhuriyet savcısı odası, 4 bin 180 araçlık otopark ve 610 kişilik konferans salonu yer alacak.

Çevre Dostu Tasarım

Bakan Tunç, “Yeni adalet sarayımız, doğal havalandırma ve aydınlatmadan üst düzeyde faydalanacak. Çatılarda kullanılacak güneş panelleri ile yenilenebilir enerji kullanılacak.” diyerek, çevre dostu uygulamalara dikkat çekti.

Törene Katılacak İsimler

Temel atma törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katılacak. Böylece yeni adalet sarayı, hem teknolojik donanımı hem de çevre ile uyumlu yapısıyla vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan yeni Ankara Adalet Sarayının...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan yeni Ankara Adalet Sarayının temellerinin 19 Eylül Perşembe günü düzenlenecek törenle atılacağını bildirdi.

Suriyeli Kağıt Toplayıcıdan Örnek Davranış: 500 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti Muğla'da Terk Edilen Bebekle İlgili İki Kişi Tutuklandı Hediye Güran Tutuklandı: Narin Güran Davasında Tutuklu Sayısı 12'ye Çıktı Murat Kurum Mansur Yavaş'ı kabul etti