Yavuz Sultan Selim Han 504. Yılında Tekirdağ'da Anıldı

Yavuz Sultan Selim'in vefatının 504. yılı dolayısıyla Tekirdağ'da minyatür sergisi açıldı.

Yavuz Sultan Selim Han 504. Yılında Tekirdağ'da Anıldı

Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli padişahlarından biri olan Yavuz Sultan Selim, vefatının 504'üncü yılı dolayısıyla Tekirdağ'da düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Etkinlik kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde Yavuz Sultan Selim'in hayatını anlatan yaklaşık 40 minyatür sergilendi.

Sergi Ziyareti ve Anma Programı

Katılımcılar, sergiyi cuma gününe kadar ziyaret edebilecek. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Yavuz Sultan Selim’in Tekirdağ'da vefat ettiğini belirterek, anma programları kapsamında İstanbul'daki türbesinin de ziyaret edildiğini ifade etti.

Tarihi Değer ve Miras

Hacıoğlu, tarihin büyük padişahı Yavuz Sultan Selim'i tanımlarken, "Tarihçiler Yavuz'u ikindi güneşine benzetirler; zaman kısıtlı ama gölge uzundur. 80 yılı 8 yıla sığdırmak, Yavuz Sultan Selim'i ifade ediyor" dedi. Bu ifadeler, Yavuz Sultan Selim'in fetih tutkusu ve tarihsel mirasının ne derece önemli olduğunu vurguluyor.

Yavuz Sultan Selim'in Hayatı

Yavuz Sultan Selim, 10 Ekim 1470'te doğmuş, babası Sultan II. Bayezid tarafından genç yaşta askeri ve yönetim eğitimi alması için Trabzon Sancağı'na vali olarak atanmıştır. Cesur, mütevazı ve yetenekli bir lider olan Yavuz Sultan Selim, 22 Eylül 1520'de vefat etmiş ve naaşı İstanbul'a defnedilmiştir. 50 yaşında vefat eden Yavuz Sultan Selim, aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman, Hatice Sultan, Fatma Sultan, Hafsa Sultan ve Şah Sultan'ın babasıdır.

Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in vefatının 504'üncü yılı dolayısıyla Tekirdağ'da...

Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in vefatının 504'üncü yılı dolayısıyla Tekirdağ'da minyatür sergisi açıldı. Yavuz Sultan Selim Han'ın hayatının anlatıldığı yaklaşık 40 minyatürün yer aldığı serginin açılışı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, açıklamalarda bulundu.

ATNA'nın Resmi Logosu Onaylandı Adalet Bakanı Tunç'tan Önemli Açıklamalar İzmir'de Kamyon Tamiri Sırasında Yaşanan Trajik Kaza Fatih'te Otelde Yangın Çıktı