VİDEO- Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede ekipler kediyi kurtardı

VİDEO-Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan ve yıkımına ara verilen Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede ekiplerin yoğun çalışması sonucu "Zena" isimli kedi kurtarıldı.

VİDEO-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Merkez Yenişehir ilçesinde Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kontrollü şekilde başlayan yıkım, içeride bir kedi olduğunun fark edilmesiyle durduruldu.

AFAD ve itfaiye ekiplerinin kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlattığı belirtilen açıklamalarda kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.

Yıkım çalışmalarının durdurulmasının ardından dron ile kedinin bulunduğu kat tespit edildi. Daha sonrasında ise itfaşye ve AFAD ekipleri kedinin kurtarılması için çalışma başlattı.

İtfaiyeye ait 54 metrelik yangın ve kurtarma çalışmalarında kullanılan merdivenli şnorkel ile çalışma yürütüldü.

Merdivenli şnorkelin yetersiz kalmasının ardından askeri helikopter devreye girdi.

Askeri helikopterden halatla indirilen personel iş merkezinin üstündeki binada kedinin bulunduğu kata ulaşmaya çalıştı ancak binadaki hasar nedeniyle personel içeri giremedi ve helikopter olay yerinden ayrıldı.

AFAD ekipleri, alana vinç getirdi ve sitenin dördüncü ve son katında kafes yerleştirildi. Kedi kafese girmeyince AFAD ekipleri vinç üzerindeki sepete binered dördüncü kattaki kediyi yakaladı ve aşağı indirdi.

İsminin "Zena" olduğu öğrenilen kedinin ilk tedavisi yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, binada 3 kedinin daha olduğunu bildirdi.

Diğer 3 kedi için de gerekli çalışmanın devletin tüm imkanlarıyla devam ettiğini kaydeden Kızılay, "AFAD ekipleri 4. katta bulunan kedimizi aldı. Muayene ettikten sonra sahibine teslim edeceğiz. Sahibi dün yanımızdaydı, o da depremzede. Bir ayağı kırılmıştı. Kediyi sahibine teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

deprem