Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon satışı şartları belli oldu mu?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı için gözler bugün toplanacak Kabine Toplantısında. Seçim beyannamesinde açıklanan öğrencilere bir kereye mahsus vergisiz telefon satışı konusu uzun zamandır bekleniyor. Bugün toplantıda konunun görüşülmesi ve detaylarının belirlenmesi bekleniyor. Peki, öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları nelerdir?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon satışı şartları belli oldu mu?

Öğrencilere vergisiz telefon satışının bugün toplanacak Kabine Toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bakanlar, vergisiz telefon satışı için çalışmaların sürdüğünü söylemişti. Peki, vergisiz telefon ve bilgisayar satış şartları nedir, yaş şartı var mı? Vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak, hangi telefon modelleri için geçerli? İşte vergisiz telefon marka, model ve konuya dair son açıklamalar...

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon satışı şartları belli oldu mu? - Resim : 1

KABİNE TOPLANTISINDA VERGİSİZ TELEFON AÇIKLAMASI ÇIKACAK MI?

Gözler bugün toplanacak Kabine Toplantısında. Önemli gündem maddelerinin görüşüleceği Kabine Toplantısında "öğrencilere vergisiz telefon satışı" konusunun da görüşülmesi bekleniyor. 

 

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon satışı şartları belli oldu mu? - Resim : 2

VERGİSİZ TELEFON SATIŞI NE ZAMAN?

Vergisiz telefon satışına dair beklentiler sürüyor. Bugün yapılacak Kabine Toplantısında öğrencilere vergisiz telefon satışına dair detayların belli olması bekleniyor. Konuya dair açıklamalar geldiği zaman haberimiz güncellenecek.

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon satışı şartları belli oldu mu? - Resim : 3

VERGİSİZ TELEFON ŞARTLARI NEDİR?

Vergisiz telefon satışı için şartlar resmi olarak açıklanmadı. Fakat tahminlere göre vergisiz telefon satışında öğrenciler, bir defaya mahsus uygulamadan faydalanabilecek. Alınan telefon en az iki sene kullanılmak zorunda. Telefon alan kişinin numarasına kayıtlı olacak, başka kimse kullanamayacak. Bugün yapılacak Kabine Toplantısında öğrencilere vergisiz telefon satışına dair detayların belli olması bekleniyor. 

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon satışı şartları belli oldu mu? - Resim : 4

VERGİSİZ TELEFON MODELLERİ HANGİLERİ?

Vergisiz telefon satışı, sadece Türkiye'de üretilen modelleri kapsıyor. Bir üst sınırın olacağı söylenen vergisiz telefon modelleri arasında Huawei ve Apple modelleri yer almıyor. Vergisiz telefon modelleri arasında yer alan telefonların bazıları şöyle;

Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022,

OPPO: A15, Reno 5 Lite,

Vivo: Y15s, Y36, Y22s, Y16

Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52

TCL: 20 SE, 20 E, L7,

Realme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,

Tecno Mobile: Camon 16,

General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro

Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus

Reeder: S19 Max Pro S

OMIX: X5

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon satışı şartları belli oldu mu? - Resim : 5

CEP TELEFONLARINDAN NE KADAR VERGİ ALINIYOR?

Hali hazırda telefonlardan ilk olarak yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı alınıyor. Bunun üzerine yüzde 12 TRT Bandrolü, ÖTV’siz fiyatı 1500 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 25 ÖTV, 3000 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 40 ÖTV, 3000 TL’nin üzerindeki telefonlardan ise yüzde 50 ÖTV alınıyor. Bunların üzerine de yüzde 20 oranında KDV uygulanıyor. Bu durumda cep telefonu fiyatları, ÖTV'siz yarı fiyatına gelecek demektir.

Yenikapı-Hacıosman metrosunda arıza MEB harekete geçti: 'Bağış' parası artık alınmayacak! İnegöl Terkinler çetesi çökertildi İmamoğlu'ndan belediye başkanlarına 'Özgür Çelik' tehdidi!