Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uygulanan siyasi yasak kararını değerlendirdi

Geçtiğimiz hafta davası olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı gelmiş ve kararın ardından İmamoğlu vatandaşları Saraçhane Meydanı'na çağırmıştı. Yaşananlar ile beraber duruma birçok siyasetçi de yorumda bulundu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uygulanan siyasi yasak kararını değerlendirdi. Perinçek "Yargıca da helal olsun doğru bir karar veriyor" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uygulanan siyasi yasak kararını değerlendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uygulanan siyasi yasak kararını değerlendirdi - Resim : 1

İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyaset yasağı kararını değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Yargıca da helal olsun doğru bir karar veriyor" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uygulanan siyasi yasak kararını değerlendirdi - Resim : 2

BURADA ZULÜM, HAKSIZLIK YOK
Ulusal Kanal'da yayınlanan 'Çıkış Yolu' programına katılan Perinçek, İmamoğlu’nun, "ahmak" kelimesini Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik kullandığını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uygulanan siyasi yasak kararını değerlendirdi - Resim : 3

Perinçek, "'Ahmak' sözcüğü Yargıtay içtihatlarına göre hakarettir. Burada zulüm, haksızlık yok. Yargıça da helal olsun doğru bir karar veriyor. Ahmak demek hakarettir. Ahmak denen kurum, YSK'dır ve hakaret hedefi olmuştur" ifadelerini kullandı.

FETÖ/PDY elebaşı ile o isme ağır ceza yolu Bakan Akar Yunanistan'ı açıkça uyardı İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayını açıkladı İBB burs sonuçları belli oldu!