Vaniköy'de kaçak inşaat! Gözler İBB'de Bakanlık açıklama yaptı

Üsküdar Vaniköy sırtlarında yapılan kaçak villayla ilgili gözler İBB'ye çevrildi. Akıllara nasıl izin verildiği sorusu geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Maliki Ejder Batur da İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne uyarı yazısı yazıldığını belirtti. İBB ise 16 Ağustos'ta binanın mühürlendiği ve Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü'ne belirtildiği açıklandı.

  • İstanbul Boğazı'nın kıyısında kalan kısımlar yasayla koruma altındadır. 
  • Bu kısımlara izin alınmadan inşaat yapılması ve Boğaziçi'nin görüntüsünün bozulması yasaktır. 
  • Ancak dün sosyal medyada çekilen görüntüde Üsküdar Vaniköy sırtlarında yapılan bir inşaat herkesi ayağa kaldırdı. 
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Maliki Ejder Batur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bölgenin İBB sorumluluğunda olduğunu ve İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne gerekenin yapılması için uyarı yazısı yazıldığını ifade etti. 

  • Üsküdar'ın bir önceki Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise kendi dönemlerinde AK Partili Bakan Kemal Unakıtan'ın eşinin yaptığı kaçak yapıya bile müdahale ettiklerini aktardı.

  • AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise İBB'nin bir açıklama borcu olduğunu bölgenin İBB Başkanı'nın sorumluluğunda olduğunu belirtti. 

Vaniköy'de kaçak inşaat! Gözler İBB'de Bakanlık açıklama yaptı - Resim : 1

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, söz konusu yapıyla ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Vaniköy'de kaçak inşaat! Gözler İBB'de Bakanlık açıklama yaptı - Resim : 2

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İBB, yaptığı açıklamada "6.08.2024 tarih, 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bilgilendirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Vaniköy'de kaçak inşaat! Gözler İBB'de Bakanlık açıklama yaptı - Resim : 3

Malazgirt zaferinin 953'üncü yıl dönümüne şölen gibi kutlama! Ömer Çelik'ten kadına şiddet açıklaması Naci Görür'den çözüm vurgusu Cevdet Yılmaz'dan "vergi affı" açıklaması