Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van'da 27 Eylül Cuma gününden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları devam ediyor. Cuma akşamı, arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahilde olacağını bildiren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Kabaiş'in bulunması amacıyla hem gölde hem de kıyıda geniş çaplı arama faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Arama Ekipleri Görevde

Arama çalışmaları, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri tarafından yürütülüyor. Ayrıca, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, su altı görüntüleme cihazları kullanarak gölün derinliklerinde aramalarını sürdürüyor.

Kıyıda Yoğun Çalışmalar Devam Ediyor

Çevik Kuvvet, Polis Arama ve Kurtarma (PAK) ve Yunus ekipleri ile sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri kıyıda etkili bir çalışma yapıyor. Ayrıca, bölgedeki metruk yapıları kontrol eden ekipler, sazlık alanları da tarayarak Kabaiş'i bulmak için çaba sarf ediyor.

Koruma Daire Başkanlığına bağlı Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi tarafından gönderilen yandan taramalı sonar cihazı ve Bitlis'ten getirilen polis teknesinin de dahil olduğu arama çalışmaları, çevredeki her alanı kapsıyor.

Aile Umutlu Bekleyişte

Kabaiş'in ailesi ve yakınları, arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgedeki umutlarını koruyarak bekleyişlerini sürdürüyor. Baba Nizamettin Kabaiş, arama çalışmalarının beş gündür devam ettiğini belirtti.

“İhmaller Oldu”

Baba Kabaiş, kızının kaybolduğu gün bazı ihmallerin olduğunu savunarak, "Göl çekildiği için tel örgü yarıda kalmış. Orada bir boşluk var. Kamera ise oraya kadar çekmiyor," dedi. Ailecek büyük bir acı içinde olduklarını belirten Kabaiş, topluma seslenerek, "Rojin'e sesleniyorum. Kızım neredesin? Eğer hayattaysan bir haber alalım" diye konuştu.

Anne Aygül Kabaiş’in Yüreği Yanıyor

Anne Aygül Kabaiş, kızıyla en son görüntülü konuştuğunu ve bir daha ulaşamadığını ifade ederek, "Bana markete gidip kahve aldıktan sonra tekrar arayacağını söyledi. Ancak bir daha aramadı. Lütfen Rojin'i, kızımı bana getirin. Ciğerim yanıyor," dedi.

Aile, kızlarının sağ salim bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.

Van'da 27 Eylül Cuma gününden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin...

Van'da 27 Eylül Cuma gününden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları sürüyor. Cuma günü akşam saatlerinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Kabaiş'in bulunması için hem gölde hem de kıyıda arama yapılıyor.

Eskişehir'de Motosiklet Kazası Sinan Ateş'in ailesine saldırı düzenlendi Bursa'da Temizlik Faaliyetleri Başladı Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu