Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni başladı: Programa yoğun ilgi gösterildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 100. yılı dolayısıyla Ankara'da bilgi şöleni düzenlendi.

Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni başladı: Programa yoğun ilgi gösterildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla "Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni" sempozyumunu başlattı. Bu anlamlı etkinliğin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) iş birliğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış programına, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, ASBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan başta olmak üzere birçok akademisyen ve vakıf çalışanı katıldı.

VAKIF ESERLERİNE SAHİP ÇIKMA VURGUSU

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, 1924 yılında Evkaf'tan vakfa dönüşen genel müdürlüğün tarihine dikkat çekerek, "Türkiye, Osmanlı'nın mirasını korumanın yanı sıra yeni hayır hizmetleri sunma noktasında da sorumluluğunu üstleniyor," ifadelerini kullandı. Aksu, "Ankara'nın geçmişteki vakıf eserlerini yeniden inşa etmek için üniversitelerle iş birliği içerisindeyiz," dedi.

GELECEĞE DÖNÜK HEDEFLER

ASBÜ Rektörü Musa Kazım Arıcan, vakıfların sadece tarihi yapılar değil, aynı zamanda toplumun sosyal altyapısını oluşturan önemli unsurlar olduğunu belirtti. Arıcan, "Gençlerimizi vakıf kültürü konusunda bilinçlendirmek ve bu zihniyeti yaşatmak zorundayız," diyerek gençliğin önemine vurgu yaptı.

ETKİNLİK PROGRAMI VE OTURUMLAR

İlk oturumdan sonra "Hacı Bayram Veli ve Ahiler" konulu ikinci oturum gerçekleştirilecek. Ayrıca, etkinlik boyunca dün olduğu gibi bugün de ASBÜ Sezai Karakoç Salonu'nda "Ankara Vakıfları" ve "Vakıf Kuranlar ve Vakıf Eserleri" başlıklı oturumlar düzenlenecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla

Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla "Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni" sempozyumu düzenlendi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) katkılarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu (ortada), ASBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan (sol 2), akademisyenler ve vakıf çalışanları katıldı.

Almanya'da Cami Günü Etkinliği Bakan Yerlikaya, Rus Büyükelçiyi ağırladı Kritik MGK toplantısı başladı| İşte gündem maddeleri Başakşehir'de 14 Katlı Bina Çatısında Yangın Kontrol Altına Alındı