Uzmanlardan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama: Tehdit unsuru mu, olağan mı?

Malataya'da meydana gelene depreme ilişkin uzmanlarından farklı açıklamalar geldi. Prof. Dr. Bektaş, Malatya Fayı'nı işaret ederek "Malatya için bir tehdit unsuru olduğunu hatırlatıyor" ifadesini kullandı. Prof. Dr. Ercan ise "2023'te olan 11 il depremi artık sönüşe geçti. Sönüş evresinde M5,5'dan küçük yıkımsız depremlerin olması olağandır" dedi.

Uzmanlardan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama: Tehdit unsuru mu, olağan mı?
  • Malatya'nın Akçadağ ilçesinde dün 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
  • Saat 20.24'te gerçekleşen sarsıntının 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
  • Depremin ardından uzmanlarından değerlendirmeler geldi.
  • Prof. Dr. Osman Bektaş, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Malatya Fayı'na dikkati çekerek, son depremleri "Malatya için tehdit unsuru" olarak yorumladı.
  • Bektaş, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
2023 Maraş deprem çiftinden sonra 16 Şubat 2024 de gerçekleşen 4,1 artçı depreminin benzeridir. Her iki deprem Malatya Fayı'nın gerilme altında olduğunu ve Malatya için bir tehdit unsuru olduğunu hatırlatıyor. Artçılar devam edebilir.

"DEPREMİN T.C'YE ÇIKIŞI 130 MİLYAR DOLAR DOLAYINDADIR"

  • Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise Malatya'daki depremi "artçı" olarak değerlendirerek, şunları söyledi:
2023'te olan 11 il depremi artık sönüşe geçti. Sönüş evresinde M5,5'dan küçük yıkımsız depremlerin olması olağandır. Çok hızlı bir biçimde yapılan deprem konutları yaraları bir ölçüde dindirecektir. Depremin T.C'ye çıkışı 130 milyar dolar dolayındadır. Yeni Kahramanmaraşlar olmasın.
Fahrettin Altun'dan kuraklıkla mücadele mesajı Türkiye mavi bayrakta dünya 3'üncüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' açıklaması Yasa dışı yollarla sınırlardan geçmeye çalışan 9 kişi yakalandı