Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Filistin'in Geleceği Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu

Safedi, İsrail'in bölgedeki eylemlerini eleştirerek kalıcı bir barış için adil çözümler gerektiğini vurguladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Filistin'in Geleceği Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu

Filistin'in Geleceği Konferansı'nda konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in bölgedeki eylemlerini sert bir dille eleştirdi. Bakan Safedi, 'İsrail ile konuşulmuyor; Gazze'yi bitirdi, şimdi Lübnan'ı işgale hazırlanıyor' ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI HUKUK VE ADALET

Safedi, uluslararası hukukun uygulanmadığını ve bunun Gazze ile Lübnan'da ciddi sorunlar yarattığını dile getirdi. 'Eğer uluslararası hukuk Ukrayna'da uygulanıyorsa, neden Gazze'de uygulanmıyor?' diye sordu.

BÖLGESEL BARIŞ İÇİN ADİL ÇÖZÜMLER

Türkiye ve Ürdün'ün tarihsel kardeşlik ilişkileri vurgulayan Bakan, 'Filistin'in geleceği özgürlük, bağımsızlık ve egemenlik temelinde olmalı' dedi. Kalıcı bir barış için tüm halkların kabul edeceği adil çözümlerin olması gerektiğinin altını çizdi.

İSRAİL'İN SALDIRILARI VE İNSAN HAKLARI

İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki insan hakları ihlallerini eleştiren Safedi, 'Gazze'deki insanların gıda ve suya ulaşımı engelleniyor ve bu bir savaş suçudur' ifadelerini kullandı. Ayrıca, uluslararası toplumu bu konuda daha aktif olmaya çağırdı.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ

Safedi, 'Filistinli çocuklar Nobel ödülü istemiyor, hayatta kalmak istiyorlar' diyerek Gazze'deki çocukların acılarına dikkat çekti. Uluslararası camianın bu duruma kayıtsız kalmasını eleştirdi.

SONUÇ VE GELECEK

Safedi, Filistin topraklarındaki işgalin sona ermesinin ve uluslararası hukuk çerçevesinde bir çözümün üretilmesinin önemli olduğunu vurguladı. 'İsrail'in işlediği savaş suçlarından dolayı yargılanması gerekiyor' diyerek uluslararası topluma seslendi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Ankara’da bir araya...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Ankara’da bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Amfibi Deniz Piyadelerinin Eğitim Aktiviteleri İzmir Foça'da Orman Yangını Başladı HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan Van'daki İşçilerin Mücadelesine Destek Ziyareti Kök Hücre Nakliyle Hayata Dönen Minik Çağatay