Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul'da Toplandı

Dünya genelinden katılımcıların yer aldığı kongrede, Filistin'in durumu ve uluslararası tepkiler ele alınıyor.

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul'da Toplandı

Medya Platformu Derneği öncülüğünde ve Asım'ın Nesli Sosyal Medya Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen "Uluslararası Özgür Filistin Kongresi", İstanbul'da gerçekleştirildi. Kongre, Fatih Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde yapıldı ve dünyanın dört bir yanından akademisyenler, araştırmacılar, hukukçular ve medya profesyonelleri katıldı.

Kongre Hakkında Bilgiler

Kongreyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Medya Platformu Derneği Genel Başkanı Turgut Özmutafoğlu, "Gazze'nin tüm dünyanın kanayan yarası olduğunu" belirtti. Özmutafoğlu, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, sonucun kamuoyuna duyurulması için Amerikan Konsolosluğu önünde bir açıklama yapacaklarının altını çizdi.

Gazze'nin Sesi Olmak

Özmutafoğlu, Gazze'deki akademisyenler ve sanatçılara da kongrede yer verdiklerini belirterek, "Zulme tepki vermek önemli ama asıl konuşan, yaşayıp tanıklık edenlerin sesi olmasını istiyoruz," dedi. Kongrenin ilk gününde gerçekleştirilen çalıştayın sonuçları ise uluslararası düzeyde bir akademik literatüre katkı sağlamayı hedefliyor.

Çok Dilli Yayın ve Dağıtım

Kongre Koordinatörü olan Prof. Dr. Adem Palabıyık, kongrenin amacının hem Filistin meselesini geniş bir çerçevede ele almak hem de orada hayatını kaybedenlerin sesi olmak olduğunu ifade etti. Kongre sonrası katılımcılardan metinler toplayıp, beş farklı dilde yayınlamayı planladıklarını belirtti. Bu metinlerin, dünya genelinde akademik çevreler ve STK'larla paylaşılacağı vurgulandı.

Uluslararası Tepkiler Ele Alındı

Kongrede, Filistin'de yaşanan gelişmeler ve uluslararası toplumun tepkileri, panel ve oturumlarla ele alındı. Kongre boyunca "Özgür Filistin, Şehadet ve Katil İsrail" gibi temalar üzerinde tartışmalar yapıldı.

İran'daki suikasta kurban giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin iki oğlu Abdusselam ve Hemmam Heniyye de kongreye çevrimiçi katılım sağlayacak.

Medya Platformu Derneği öncülüğünde, Asım’ın Nesli Sosyal Medya Platformu işbirliğinde düzenlenen...

Medya Platformu Derneği öncülüğünde, Asım’ın Nesli Sosyal Medya Platformu işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul’da başladı.Kongre Koordinatörü ve Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık açıklamalarda bulundu.

İzmirli Örümcek Adam, Türkiye'yi Geziyor Nevşehir'de Tragik Olay Otomotiv Sektöründe Doğrulanmış İlan Dönemi Destici'den adalet ve güvenlik vurgusu