Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine bugün İstanbul'a gelecek. NATO Liderler Zirvesi öncesinde gerçekleşecek kritik görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeler ve Tahıl anlaşmasının ele alınması bekleniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, bugün İstanbul'a gelecek.

Erdoğan ve Zelensky'nin baş başa ve heyetler arası görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler, 17 Temmuz'da sona erecek olan Karadeniz tahıl anlaşması ve Karadeniz bölgesinde barış ve istikrarın sağlanması gibi bölgesel ve uluslararası konuları ele alması bekleniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Türkiye'ye geliyor - Resim : 1

TAHIL ANLAŞMASI

Bir yıl önce Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna, Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ardından durdurulan Ukrayna'nın Karadeniz'deki üç limanından tahıl ihracatının yeniden başlatılması için İstanbul'da bir anlaşma imzalamıştı.

Sevkiyatları denetlemek üzere İstanbul'da üç ülke ve BM yetkililerinden oluşan bir Ortak Koordinasyon Merkezi kurulmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Türkiye'ye geliyor - Resim : 2

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ ARABULUCUK ROLÜ

Türk yetkililere göre anlaşma kapsamında 32 milyon tondan fazla tahıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Rus yetkililer, anlaşmanın Rusya'nın ihracatına izin veren bölümlerinin yerine getirilmediğinden şikayet ederek, tahıl anlaşmasının bu ay uzatılmasını engelleyebileceklerini güçlü bir şekilde ima etti.

Ukrayna ve Rusya arasında oynadığı eşsiz arabuluculuk rolüyle uluslararası alanda takdir toplayan Türkiye, Kiev ve Moskova'ya savaşı müzakereler yoluyla sona erdirmeleri için defalarca çağrıda bulundu.

Birçok alanda harçlar artırıldı! Yurt dışından getirilen telefonları açtırma bedeli belli oldu Memur maaş zamları Meclis'e geliyor Bedelli askerlikte yeni ücretler belli oldu Arda, Madrid'e geldi