'Uçamaz' dediği KAAN'ı göklerde gören Fatih Altaylı'dan ilk yorum

Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı KAAN hakkında "Uçamaz, Çin yapamadı sen nasıl yapacaksın, hayal satmayın" diyen Fatih Altaylı, KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesinin ardından yeni açıklamalarda bulundu.

Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen, Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip Uçağı KAAN'ın uçuşuna yönelik tüm testler tamamlandı ve KAAN, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesinin ardından Fatih Altaylı'nın KAAN ile ilgili açıklamaları tekrar gündeme geldi.

"UÇAMAZ", "HAYAL SATMAYIN" 

Milli Muharip Uçağı KAAN'ın ilk tanıtımı yapıldığı zaman uçacağına inanmadığını belirten Altaylı, iktidara "İnsanları kandırmayın, hayal satmayın" demişti.

'Uçamaz' dediği KAAN'ı göklerde gören Fatih Altaylı'dan ilk yorum - Resim : 1

Altaylı şu ifadeleri kullanmıştı:

Bir tane uçak var, tak tak tak gidiyor, tekerlerine motor koymuşlar öyle mi gidiyor bilmiyoruz. Tamam Milli Muharip Uçak olsun da e daha uçmuyor bu. Daha yerden tekerlerini 10 santimetre bile kesmedi. Belki 2030'da deneme uçuşuna başlayacak. Belki 2035'te..  E tamam da motor nerede? Bu uçağı Çin yapmaya çalışıyor, 15 senedir bitiremedi daha. Niye yalan söylüyorsun! De ki "Biz yapmaya çalışıyoruz, uğraşıyoruz" Yalana gerek yok. Çünkü büyük yalanlar büyük hayal kırıklıkları. İnsanlara hayal kurdurmak iyi bir şeydir ama hayal satmak kötü bir şey.

'Uçamaz' dediği KAAN'ı göklerde gören Fatih Altaylı'dan ilk yorum - Resim : 2

"TSK'YA TESLİM EDİLDİĞİ GÜNÜ GÖRMEK İSTERİZ"

Tüm dünyanın konuştuğu Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçmasıyla ilgili neler söyleyeceği merak edilen Altaylı'dan beklenen açıklama geldi.

Altaylı, "Hepimiz o uçağın uçtuğu TSK'ya teslim edildiği günü görmek isteriz. Daha uzun bir yolu var. Niye çünkü şimdi ilk uçuşunu yaptı. Görüntüleri izlediğinizde uçağın iniş takımları bile henüz katlanmıyor. Normaldir de daha yapılacak. İlk uçuş önemli ama henüz sübsonik yani ses hızının altında uçuyor." ifadelerini kullandı.

Saadet'ten 'pembe metrobüs' vaadi BBP Genel Başkanı Destici Hamas heyetiyle görüştü "Atatürk'ün varisi olanlar ‘Dem’leniyor" 6 Şubat'la ilgili ilk karar çıktı