Üç aylar ne zaman başlıyor?

Mübarek üç aylar için geri sayım başladı. Recep, Şaban ve Ramazan ayından oluşan üç aylar, müslümanların heyecanla beklediği bir dönem. Vatandaşlar üç ayları oruç, namaz, Kuran-ı Kerim okuma gibi ibadetlerle değerlendirecek. Peki, üç aylar ne zaman başlayacak? Regaip Kandili ne zaman? Ramazan orucu ne zaman başlıyor?

Üç aylar ne zaman başlıyor?

Üç aylar olarak adlandırılan dönem Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşur. Bu dönem için Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındırıyor. Ramazan ayının habercisi sayılan üç aylar başlangıcı, 2023 diyanet dini günler takvimi ile açıklandı. Peki, Ramazan orucu ne zaman başlıyor?

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Peygamber Efendimiz, mübarek üç aylar için "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayıdır" buyurmuştur. Bu kadar değerli bir dönem olan üç aylar, 23 Ocak Pazartesi günü başlıyor.

Peygamber Efendimiz, Recep ayı girdiği zaman "Allahım! Bize Recep ve Şaban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır" diyerek dua etmiştir.

 Üç aylar ne zaman başlıyor? - Resim : 1

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Üç ayların ilk mübarek gecesi olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk perşembe gecesini Cumaya bağlayan gece idrak edilir. Yani 2023 Regaip kandili, 26 Ocak Perşembe gecesi idrak edilecek.

ORUÇ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanetin 2023 dini günler takvimine göre ilk oruç 23 Mart Perşembe günü tutulacak. 22 Mart Çarşamba ise yatsı namazı ile birlikte ilk teravih namazı eda edilecek. 22 Mart Çarşambayı 23 Mart Perşembeye bağlayan gece ise ilk sahura kalkılacak.

Üç aylar ne zaman başlıyor? - Resim : 2

2023 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanetten açıklanan 2023 dini günler takvimine göre Ramazan ayı, 23 Mart 2023 Perşembe tarihinde başlayacaktır. 17 Nisan 2023 Pazartesi günü Kadir Gecesi olup, 20 Nisan 2023 Perşembe Ramazan ayı sona eriyor.

Bedelli askerlik sonuçları ne zaman açıklanacak? MHP lideri Devlet Bahçeli konuşuyor Almanya'da Bakan Lambrecht istifa etti İsveç medyası haddini aştı! Türk bayrağını ve Kuran-ı Kerim'i hedef alıyorlar