Türkiye'nin terör operasyonları dünya basınında! Alman gazetesinden skandal harita

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Suriye ve Irak'taki inlerine peş peşe operasyonlar düzenledi. Dünya basını Türkiye'nin PKK'ya verdiği ağır yarayı manşetlere taşırken, Alman basınından Tagesschau gazetesi skandal bir haritaya imza attı.

Türkiye'nin terör operasyonları dünya basınında! Alman gazetesinden skandal harita
  • Türk ordusunun Irak ve Suriye'deki terör operasyonları dünya basınında yer buldu. Çin, ABD ve İsrail basını PKK hedeflerinin vurulduğunu belirtirken, Alman basını skandal bir harita kullandı.

Türkiye'nin terör operasyonları dünya basınında! Alman gazetesinden skandal harita - Resim : 1

ABD BASINI OPERASYONU DUYURDU

  • Irak'ın kuzeyindeki Türk askeri üssünü hedef alan saldırıda dokuz askerin şehit olduğunu belirten Amerikan Associated Press haber ajansı, Türkiye'nin güney komşuları Irak ve Suriye'de hava saldırıları başlattığını yazdı.
  • Amerikan Politico dergisi ise Türk ordusunun operasyonu için, "Türkiye Suriye ve Irak'ta Kürt militanları bombalıyor' başlığını attı.

Türkiye'nin terör operasyonları dünya basınında! Alman gazetesinden skandal harita - Resim : 2

ÇİN'DEN "TÜRKİYE'DEN MİSİLLEME" HABERİ

  • Çin haber ajansı Xinhua, Türkiye'nin askerlerinin yaşamını yitirmesine misillemede bulunduğunu, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde hava saldırıları başlattığını bildirdi.
  • Savaş uçaklarının PKK ve YPG'ye ait onlarca hedefi vurduğunu dile getiren Xinhua, misillemenin teröristlerin bir Türk üssüne sızma girişimi sonrasında gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye'nin terör operasyonları dünya basınında! Alman gazetesinden skandal harita - Resim : 3

ALMAN BASININDAN SKANDAL HARİTA

  • Alman basınından Tagesschau gazetesi, terör operasyonları için "Suriye ve Irak'ta Türk hava saldırıları" manşetini attı. Gazete Türk ordusunun PKK terör örgütüne ait mağaralar, sığınaklar ve petrol tesislerini vurduğunu dile getirdi.
  • Haberinde skandal bir harita kullanan gazete, Türk ordusunun güney komşusu Irak'ta PKK'yı geri püskürttüğü yorumunu yaptı.

Türkiye'nin terör operasyonları dünya basınında! Alman gazetesinden skandal harita - Resim : 4

İSRAİL BASINI "ÖLDÜRÜLDÜ" İFADESİNE DİKKAT ÇEKTİ

  • İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Türkiye'nin dokuz askerin şehit düşmesinin ardından Suriye ve Irak'taki hava harekatında onlarca teröristi etkisiz hale getirdiğini yazdı.
  • Gazete, 'etkisiz hale getirmek' ifadesinin Ankara tarafından genellikle 'öldürüldü' anlamında kullanıldığını da ekledi.

Türkiye'nin terör operasyonları dünya basınında! Alman gazetesinden skandal harita - Resim : 5

MİT Süleymaniye'de PKK'nın sözde sorumlusu Seburi'yi öldürdü Şehitlerimizle ilgili provokatif paylaşımlara gözaltı Teröre 365 gün operasyon İYİ Parti'nin talebine olumlu yanıt