Türkiye'de Demir Yolu Yolcu Taşıma Rekoru

8 ayda Türkiye nüfusunun iki katı kadar yolcu demir yolları ile taşındı.

Türkiye'de Demir Yolu Yolcu Taşıma Rekoru

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının ilk 8 ayında demir yolları ile taşınan yolcu sayısının 177 milyonu geçtiğini duyurdu. Bu rakam, Türkiye nüfusunun iki katına denk geliyor.

Yüksek Hızlı Tren ve Kent İçi Raylı Sistemler

Yazılı bir açıklama yapan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marmaray ve diğer çeşitli hatların ağustosta toplam 20 milyon 667 bin 44 yolcu taşıdığını ifade etti.

Marmaray'ın Önemi

Bakan Uraloğlu, Marmaray'ın büyükşehir İstanbul'daki trafik sıkışıklığını azalttığını belirterek, ağustos ayında bu hattın 16 milyon 679 bin 354 yolcuya hizmet verdiğini söyledi. Ocak-ağustos döneminde ise toplam 143 milyon 692 bin yolcu bu hattı kullandı.

Başkent Ankara'da Ulaşım Kolaylığı

Başkentray sistemi ile Ankara'nın doğu ve batısını birbirine bağladıklarını belirten Uraloğlu, ağustos ayında bu hattı 1 milyon 650 bin 34 kişinin kullandığını ve toplamda 15 milyon 456 bin 609 yolcunun tercih ettiğini kaydetti.

Demir Yolu Ulaşımına Artan İlgi

Uraloğlu, demir yolu ulaşımına olan talebin her geçen gün arttığını aktararak, 2024 yılının ilk 8 ayında YHT, ana hat ve bölgesel trenlerin 7 milyon 701 bin 36 yolcu taşıdığını belirtti. Güvenli, hızlı ve konforlu seyahat imkanı sunarak, bu hizmetlerin sürdürülebilir ulaşım ve çevre dostu taşımacılık hedeflerine katkı sağladığını dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığa bağlı kent içi raylı sistemler, yüksek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığa bağlı kent içi raylı sistemler, yüksek hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenleri 8 ayda 177 milyon yolcunun kullandığını bildirdi.

İki ülkeden İsrail'e saldırı Düzce'de Tarım Aracı Kazası Bodrum'daki "haksız kazanç" iddiaları asılsız çıktı Türkiye'de 90 çocuktan biri suç mağduru