Türkiye'den Deyrizor açıklaması! DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK'yı silahlandırmanın sonuçları

Milli Savunma Bakanlığı, Deyrizor ve Kerkük'teki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Arap aşiretler ve PKK arasındaki çatışmalar ele alınırken, "Biz başından itibaren, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle başka bir terör örgütü PKK/YPG’ye yardım ve destek verilmesinin ne kadar yanlış olduğunu ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'den Deyrizor açıklaması! DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK'yı silahlandırmanın sonuçları

Terörle mücadele başta olmak üzere Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

Türkiye'den Deyrizor açıklaması! DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK'yı silahlandırmanın sonuçları - Resim : 1

"TEMENNİMİZ TAHIL GİRİŞİMİNİN DEVAMI İÇİN OLUMLU ADIMLAR ATILMASIDIR"

Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan, bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Öncelikle ateşkes ve müteakiben kalıcı barışın sağlanması için etkin, kolaylaştırıcı rol üstlenmeye ve insani krizi hafifletmeye yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz.

Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir. Bu doğrultuda, 4 Eylül 2023 tarihinde Sayın Bakanımızın da yer aldığı bir heyet ile Soçi’ye giden Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin arasında olumlu havada geçen bir görüşme gerçekleşmiştir.

Temennimiz, bu görüşmenin ardından küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlamakla birlikte tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesi yönünde olumlu adımlar atılmasıdır.

Diğer yandan Karadeniz’de mevcut hassas güvenlik dengesinin ‘Bölgesel Sahiplik’ ve ‘Montrö ilkeleri’ çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgede adil ve kalıcı barışın temini için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

Türkiye'den Deyrizor açıklaması! DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK'yı silahlandırmanın sonuçları - Resim : 2

"YUNANİSTAN İLE OLUMLU HAVANIN DEVAMI İÇİN ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR"

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Ege ve Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini tavizsiz bir şekilde korumaya devam etmektedir.

Komşumuz Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için karşılıklı çabalarımız sürmektedir.

Temennimiz; diyalog kanallarının açık tutulması, ikili ilişkilerimizde yakalanan pozitif gündemin devam etmesi, Ege Denizi’nin bir dostluk denizi hâline gelmesidir.

Türkiye'den Deyrizor açıklaması! DEAŞ ile mücadele bahanesiyle PKK'yı silahlandırmanın sonuçları - Resim : 3

DEYRİZOR'DAKİ SON DURUM

Bir gazetecinin Suriye'nin Deyrizor kentinde Arap aşiretler ve terör örgütü PKK/YPG arasındaki çatışmaları hatırlatması üzerine Millî Savunma Bakanlığı kaynakları değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG ve Arap aşiretleri arasındaki çatışmaları değerlendiren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “Biz başından itibaren, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle başka bir terör örgütü PKK/YPG’ye yardım ve destek verilmesinin ne kadar yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Bu yaşananlar da bizim ne kadar haklı olduğumuzun açık bir göstergesi” dedi. 

Türkiye’nin gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten kaynaklar, “Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin sonlandırılması, terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir” ifadelerini kullandı.

 KERKÜK OLAYLARI

Bakanlık kaynakları, Kerkük’te yaşanan olaylarla ilgili ise şunları kaydetti:

“Kerkük önemli, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bölgede barış ve huzur için özellikle Kerkük’ün yapısını bozacak faaliyetlerden uzak durulması önem arz ediyor. Biz de oradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Son geldiğimiz noktada; Irak Federal Meclisi’nin almış olduğu bir yürütmeyi durdurma kararı var. Ondan sonra oradaki olaylar yatışmış gibi duruyor. Sükunet sağlanmış gibi duruyor ama biz oradaki gelişmeleri de yakinen takip ediyoruz.“
Mersin'de eş zamanlı 'tefeci' operasyonu: 14 gözaltı AB Komiseri Varhelyi Ankara'da! İstanbul Boğazı'nda arıza yapan kargo gemisi Ahırkapı'ya demirletildi İş dünyasının OVP yorumu 'pozitif' oldu