Türkiye'de yaşanan deprem felaketlerinin ardından Gaziosmanpaşa'da bulunan bir ilkokuldan gelen görüntüler velileri harekete geçirdi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşların deprem endişesi giderek artıyor. İstanbul'daki binalarda 'depreme dayanıklı mı' kontrolleri yapılırken Gaziosmanpaşa'da bulunan bir okulun ders anında tavanının çökmesi velileri harekete geçirdi. Velilerin tepkisine okul yönetiminden yanıt gecikmedi.

Türkiye'de yaşanan deprem felaketlerinin ardından Gaziosmanpaşa'da bulunan bir ilkokuldan gelen görüntüler velileri harekete geçirdi!

Gaziosmanpaşa ilçesindeki Büyük Fuat Paşa İlkokulunda sınıf annesinin WhatsApp grubuna gönderdiği görüntü velilerin yüreğini ağzına getirdi. İlkokulda hem veliler hem de çocuklar tedirgin. Üstelik çocuklar teneffüslerde bile "Okulumuz yıkılıp altında kalırsak diye korkuyoruz" şeklinde konuşuyorlar. Bu endişenin nedeni ise okuldaki bazı kolonlarda gözle görülen tehlike. Veliler bu duruma isyan etti.

Türkiye'de yaşanan deprem felaketlerinin ardından Gaziosmanpaşa'da bulunan bir ilkokuldan gelen görüntüler velileri harekete geçirdi! - Resim : 1

"ÇOCUKLARIMIZI OKULA KURBAN VERMEK İSTEMİYORUZ"
İlkokul binasındaki kolonlarda gözle görülür düzeyde çatlaklar bulunuyor. Bir araya gelip çocukları için endişelerini belirten veliler "Çocuklarımızı Büyük Fuat Paşa'ya kurban vermek istemiyoruz" diye slogan attı.
Bir veli ise o korkunç görüntüyle nasıl karşılaştığını ve tepkisin şu sözlerle dile getirdi: "Bize sabah sınıf annemizden bir resim geldi, çok üzüldüm, ağlayacak gibi oldum. Ben çocuğumu okula mı yolluyorum mezara mı?"

Türkiye'de yaşanan deprem felaketlerinin ardından Gaziosmanpaşa'da bulunan bir ilkokuldan gelen görüntüler velileri harekete geçirdi! - Resim : 2

"OKULUMUZ YIKILACAK VE ALTINDA KALACAĞIZ DİYE KORKUYORUM"
Bu durumdan tedirgin olan yalnızca veliler değil, çocuklar bile ders aralarında depremle ilgili konuşuyor. Çocuklardan biri "Okulu yıkıp baştan yapsınlar" derken bir diğerinin şu sözleri hissedilen kaygının boyutunu ortaya koydu:
"Korkuyorum okulumuz da yıkılacak, altında kalacağız diye."

DERSTE TAVAN ÇÖKTÜ!
Öte yandan bir velinin anlattığına göre sınıflardan birinde ders sırasında tavan çöktü.

Velilerin bu isyanına ise okul yönetimi 2008'de güçlendirme yapıldığını, endişeye mahal olmadığını söyleyerek yanıt veriyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa
Artvin'de kopan kaya kütlesi servis aracını ezdi! O anlar kamerada 19. gün depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Resmi Gazete'de yayımlandı! İsim isim atama ve görevden alma kara kararları Depremzedelerden 'geçici kimlikte fotoğraf istendiği' iddialarına yanıt