Türkiye Yüzyılı'nda Emeklilik Paneli düzenlendi

HAK-İŞ ve HAK-EMEK-DER, emeklilik sorunlarını ele almak üzere panel düzenledi. İşte detaylar.

Türkiye Yüzyılı'nda Emeklilik Paneli düzenlendi

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hak Emekliler Derneği (HAK-EMEK-DER), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle “Türkiye Yüzyılında Emeklilik Paneli” düzenledi.

PANELİN İÇERİĞİ VE KATILIMCILAR

Panel, üniversitenin konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Emeklilik sistemindeki mevcut sorunların akademik, sendikal ve bürokratik bakış açılarıyla ele alındığı bu etkinliğin açılışında HAK-EMEK-DER Başkanı Remzi Karataş, emeklilerin haklarını koruma misyonuyla hareket ettiklerini vurguladı.

EMEKLİ HAKLARININ ÖNEMİNE VURGU

Karataş, "Ülkemizin ekonomik istikrarının sağlanması ve istihdamın artırılması amacıyla emeklilere yönelik koruyucu tedbirlerin alınması bir zorunluluktur.” diyerek emeklilerin daha iyi bir yaşam standardına sahip olmaları için gerekli çalışmaların önemine dikkat çekti.

Karataş, bilimsel çalışmalarla emeklilerin sorunlarını görünür kılmayı hedeflediklerini de belirterek, "Sesimizin ulaşabileceği her platformda refahın artması için mücadele edeceğiz" dedi.

DESTEK VE KATILIM ÇAĞRISI

Karataş, "Bu tür panel ve sempozyumlar, emeklilerin sorunlarına yönelik yol gösterici olacaktır. Herkesi Hak Emekliler Derneği’ne destek vermeye davet ediyorum" ifadesinde bulundu.

PANEL DEVAM EDİYOR

Panel, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin, Kırıkkale Üniversitesi'nden Dr. Cavit Demiral ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden Doç. Dr. Orhan Ersun Civan gibi önemli isimlerin konuşmalarıyla devam etti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca ise sosyal güvenlik sistemi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

HAK- İŞ Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Hak Emekliler Derneği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji...

HAK- İŞ Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Hak Emekliler Derneği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından "Türkiye Yüzyılında Emeklilik Paneli" düzenlendi. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen panelde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, konuşma yaptı.

Cerrahpaşa Hastanesi'nde renkli duvarlar TİKA'dan Lübnan'a acil yardım gönderimi Kırsal kalkınmada yeni adımlar Çorum'da feci kaza