Türkiye "uluslararası casusluk" ağını çökertti! Mossad'ın haberleşme aracı belli oldu

Türkiye tarihinin en büyük istihbarat operasyonunun yankıları her gün daha da artıyor. Son olarak, yurt dışındaki Mossad üyelerinin, Türkiye’deki bağlantılarıyla mobil oyunlardaki sohbet odaları üzerinden irtibat kurduğu tespit edildi.

Türkiye "uluslararası casusluk" ağını çökertti! Mossad'ın haberleşme aracı belli oldu
  • Tarihler 2 Ocak Salı gününü gösterdiğinde Türk istihbaratı düğmeye bastı.
  • Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın bir hücresi çökertildi. 

Türkiye "uluslararası casusluk" ağını çökertti! Mossad'ın haberleşme aracı belli oldu - Resim : 1

  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Türkiye'de ikamet eden Filistinli ve İsrailli aileler ile aktivistler başta olmak üzere yabancı uyruklulara yönelik İsrail İstihbarat Servisi Mossad adına uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabileceği belirlenen toplam 46 şüpheli belirlenmişti.
  • Konuya ilişkin 34 şüpheli ise geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

26 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ

  • Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Türkiye "uluslararası casusluk" ağını çökertti! Mossad'ın haberleşme aracı belli oldu - Resim : 2

  • Burada Savcılık işlemleri tamamlanan 26 şüpheli, 'askeri ve siyasal casusluk' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.
  • Diğer 8 şüphelinin ise sınır dışı edilme işlemlerinin gerçekleştirilmesi için İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği öğrenildi.

OYUNLARIN SOHBET ODASINDAN İLETİŞİM

  • Yeni Şafak'ın haberine göre, Mossad'ın casuslara kimleri takip edecekleri bilgisini verdiği ve takip edilen kişinin günlük rutini hakkında detaylı rapor istediği öne sürüldü.

Türkiye "uluslararası casusluk" ağını çökertti! Mossad'ın haberleşme aracı belli oldu - Resim : 3

  • Casuslarla internet tabanlı uygulamalar ve özellikle de mobil oyunlardaki sohbet odaları üzerinden irtibata geçen Mossad  yöneticilerinin kimlikleri araştırılıyor. 
  • Mossad casuslarının banka hesap hareketlerinin de MASAK tarafından takip edildiği, para trafiğinin ucundaki isme ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Zelensky ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya iniyor! "Komünist Başkan" CHP'nin kalesinde aday! Kıvanç Talu ve Beril Talu tutuklandı