Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış yapıldı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve on ilde büyük hasara yol açan deprem için Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Büyük ilgi gören Türkiye Tek Yürek kampanyası tüm televizyonlardan ortak canlı yayın ile ekrana geldi. Peki, Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar toplandı? Türkiye Tek Yürek kampanyasına kim, ne kadar bağış yaptı?

Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış yapıldı?

Türkiye Tek Yürek kampanyası, TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8 başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda yayınlandı. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi için ortak canlı yayında depremzedeler için toplanan bağış kampanyasına rekor katılım gerçekleşti. İşte Türkiye Tek Yürek bağış kampanyası detayları...

TÜRKİYE TEK YÜREK BAĞIŞ KAMPANYASINDA NE KADAR TOPLANDI?

Türkiye Tek Yürek bağış kampanyası, saat 20.00'da başladı. Ortak canlı yayını sırasında 9 milyon SMS atıldı. Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplam bağış tutarı 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı.

TÜRKİYE TEK YÜREK KAMPANYASINA KİM, NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira, Savunma Sanayi Başkanlığı ve bağlı şirketler 3,6 milyar TL, Turkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Grubu ile Türkiye Sigorta 2'şer milyar lira bağışladı.

Kampanyanın ikinci saat diliminde THY ve Baykar 2'şer milyar lira, Ziraat Katılım 1 milyar lira bağışladı.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasına Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları ile Emlak Konut 1'er milyar lira bağışladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar "Bu akşam kendi adıma 3 aylık maaşımı bağışlıyorum." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 3 aylık maaşını AFAD'a bağışlayan ve Meclis'te görev yapan tüm milletvekillerine ''birer maaşlarını bağışlama'' çağrısı yaptı ve toplamda 5 maaşını bağışlamış oldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ''Daha önce bir maaşımı bağışladığımı ifade etmiştim. Şimdi ilave olarak hanımım adına bir maaşımı, çocuklarım adına bir 50 bin lira, ayrıca 500 bin lira bağışladığımı buradan ifade etmek istiyorum." dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ''Bu felaket gönüllerimizi birlikte atar hale getirdi. Ben de 3 maaşımı bağışlıyorum." diye konuştu.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, kampanyaya 1 milyon lira bağışlayarak destekte bulundu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, yaptıkları toplam yardım miktarını 2 milyar TL'ye yükselttiklerini söyledi.

Kalyon Holding 950 milyon TL, Doğuş Grubu 500 milyon TL, Limak Holding bugüne kadar sağladığı 400 milyon liralık yardıma ek olarak 100 milyon TL bağış yapıldığını açıkladı.

İş insanı Cihan Kamer daha önce yaptığı 80 milyon liralık ayni yardımın yanı sıra 220 milyon TL'lik daha yardımda bulundu.

Kampanyaya LC Waikiki ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) 200'er milyon TL; Çelikler Holding 150 milyon TL; iş insanı Fettah Tamince 120 milyon TL; Trendyol ile Botaş International Company 100'er milyon TL; Orient World ile Türksat 60'ar milyon TL; Boyner Grup, Demirören Holding ve Kibar Holding ile iş insanı Neşet Koçkar 50'şer milyon TL katkı sundu.

Akzirve, Taşpınar Mağazacılık ve Akmercan Holding 30'ar milyon TL; Kıran Holding ve Papara 25'er milyon TL; Nadir Metal, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Özdilek, Bakyapı, Çalık Holding, Tay Grup, Sancak Golding ve Torunlar Grup 20'şer milyon TL; Metgün Grup ve Torku Grup 15'er milyon TL oldu; Mesa Holding 13 milyon TL; Başkent İnşaat 11,5 milyon TL bağışladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Eti Gıda, Ölmez Madencilik, Dap Yapı, Kuzu Grup, Alshaya Grubu, Boğaziçi Savunma, MÜSİAD, Vitamin Gübre Tarım AŞ, Astaş Holding, Atış Yapı, Metgün Grup, Enerji Piyasaları İşletme AŞ ve Gamador İnşaat ile iş insanları Necati Çetikaya ile Ahmet Fuat Türkmen 10'ar milyon TL yardım açıkladı.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, vakıf olarak 2.5 milyon lira AFAD’a, 2,5 milyon lira da Kızılay’a bağışta bulunduklarını duyurdu.

Skala Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Buladı, yayına bağlanarak 1,5 milyon lira ile destek oldu.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 20 milyon lira, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 10 milyon lira, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 10 milyon lira ve Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci, 2 milyon lira bağışta bulundu.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Mehmet Kocatepe, vakıf adına 5 milyon lira bağışladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde çalışan koruma memurları programa gönderdikleri mesajla aralarında topladıkları 3 milyon 300 bin lirayı bağışladıklarını bildirdi.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı çalışanları, maaşlarının bir günlük kazancını oluşturan toplam 4 milyon 622 bin 407 somu (1 milyon 23 bin TL) bağışladı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, 1 milyon dolar ile kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.

Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Yusuf Çetin, İstanbul Süryani Kadim Cemaati Vakfı adına kampanyaya 1 milyon 250 bin lira bağış yaptıklarını açıkladı.

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi de kampanyaya 3 milyon liralık bağışla katıldı.

TFF olarak ilk gün 20 milyon lira yardımda bulunduklarını ifade eden Büyükekşi, "Kulüplerimizle topladığımızın üzerine 50 milyon lira ilave ettik ve konteyner kent yapıyoruz. Amatör futbolcular aralarında topladıkları 200 bin lirayı bağışlıyor. Şahsi olarak 10 tır gönderdik. Ben de şahsım adına 1 milyon lira bağışlıyorum." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu bu yılki tüm maaşını bağışlarken, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ailesi adına 1 milyon lira, eski Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal da 10 milyon lira yardım etti.

Bölgesel Amatör Lig ekibi Adana 1954 FK 200 bin lira, Kuzey Makedonya'nın Gostivar kulübü 1 milyon 453 bin lira, Ankara Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu 500 bin lira ve Karaman FK 3 milyon lira bağışta bulundu.

Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak da Altur Turizm adına 5 milyon lira, kızı ve vefat eden torunu Batuhan Bostancı adına da 2 milyon lira yardımda bulundu.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, 15 milyon lira bağış yaptığını duyurdu.

Alagöz Holding Iğdır FK Başkanı Cantürk Alagöz 30 milyon lira bağışlarken, Ataşehir Golf Kulübü Başkanı Cüneyt Sapmaz da 500 bin lirayla destekte bulunduklarını ifade etti.

Sarıyerspor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun ve Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan 1'er milyon lira bağışta bulundu.

Ercan Saatçi'nin stüdyoya getirdiği Volkan Demirel forması 300 bin liraya satıldı.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kulüp adına 10 milyon lira, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübü adına 2 milyon lira bağış yaptı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu bu yılki tüm maaşını bağışlarken, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ailesi adına 1 milyon lira, eski Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal da 10 milyon lira yardım etti.

Ayrıca Bölgesel Amatör Lig ekibi Adana 1954 FK 200 bin lira, Kuzey Makedonya'nın Gostivar kulübü 1 milyon 453 bin lira, Ankara Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu 500 bin lira ve Karaman FK 3 milyon lira bağışta bulundu.

Öte yandan Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak da Altur Turizm adına 5 milyon lira, kızı ve vefat eden torunu Batuhan Bostancı adına da 2 milyon lira yardımda bulundu.

Pendikspor kaptan Erdem Özgenç'te 500 bin lira bağışladı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ortak yayına bağlanarak, Türkiye Tek Yürek kampanyasına Arnavutluk halkı adına 1 milyon avro bağışladıklarını açıkladı.

Ahbap Derneğinin kurucusu sanatçı Haluk Levent'in, 500 bin lira bağış ile kampanyaya katıldığı belirtildi.

11 yaşındaki Rumeysa İncedağ, doğduğu günden beri annesinin onun adına biriktirdiği 100 bin lirayı, depremzedelerin yaralarının sarılması için bağışladı.

Kırıkkale'den çiftçi İbrahim Karaçalı, devletten mazot ve gübre desteği olarak aldığı yaklaşık 89 bin lirayı afetzedelere bağışladığını açıkladı.

Konya'dan çiftçi Orhan Koçak, tüm birikimi olan 40 bin lirayı bağışladı.

Hurdacılar Erdal ve Mustafa Yerlikaya, 100 bin lira bağış yaptı.

Çoban Şaban Us, "Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil." diyerek, koçunu sattığını ve 5 bin lira bağışladığını bildirdi.

Necmettin Kaya, zekat parası olan 15 bin lirayı bağışladı.

deprem
Merkez Bankası'nın "Türkiye Tek Yürek" isimli kampanyaya 30 milyar TL bağışladı Kaçak kat değil kaçak bina! Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Haluk Levent AHBAP'tan istifa mı edecek?