Türkiye, Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesine 100 Bin Dolar Bağışladı

Türkiye, Kıbrıs'ta kaybolanların akıbetini araştıran Kayıp Şahıslar Komitesine 100 bin dolar katkı sağladı.

Türkiye, Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesine 100 Bin Dolar Bağışladı

Kıbrıs'ta 1974 yılına kadar meydana gelen çatışmalarda kaybolan kişilerin durumunu araştıran Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Türkiye tarafından 100 bin dolarlık bir bağışla desteklendi.

BÜYÜKELÇİLİKTE GERÇEKLEŞEN TÖREN

KŞK'nın Kıbrıslı Türk üyesi Hakkı Müftüzade, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim tarafından büyükelçilikte kabul edildi. Bu buluşma sırasında, Serim, Türkiye'nin KŞK'ye yaptığı bağışın çekini Müftüzade'ye takdim etti.

KAYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ'NİN ÇALIŞMALARI

Büyükelçi Serim, yaptığı konuşmada KŞK'nin 1981 yılından bu yana, 1963-1974 yıllarında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden kişilerin bulunması ve kimliklerinin belirlenmesi için özverili çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Serim, "Kayıp şahısların yüzde 52'sinin kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildi. Umudumuz diğer kayıp şahısların da bulunması yönünde. Bu konu KŞK için hayati bir öneme sahip," dedi.

 

TÜRKİYE'NİN SÜREKLİ DESTEĞİ

Müftüzade, komite adına Türkiye'ye teşekkür ederek, "Bu bağış son derece anlamlı. Ana vatanımız, 2006 yılından bu yana toplamda 1 milyon 700 bin doları aşkın katkı sağladı," şeklinde konuştu.

Kıbrıs'ta 1974 yılına kadar olan çatışmalarda kaybolan kişilerin akıbetinin ve kimliklerinin...

Kıbrıs'ta 1974 yılına kadar olan çatışmalarda kaybolan kişilerin akıbetinin ve kimliklerinin tespitini yapan Kayıp Şahıslar Komitesine (KŞK), Türkiye tarafından 100 bin dolarlık katkı sağlandı. KŞK'nin Kıbrıslı Türk üyesi Hakkı Müftüzade, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim tarafından Büyükelçilikte kabul edildi.Serim, Türkiye'nin KŞK'ye bağışladığı 100 bin dolarlık yardım çekini Müftüzade'ye takdim etti.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin Başarıları İskenderun Meslek Yüksekokulu Yeni Kampüs Açılış Töreni Kocaeli'de Şok Olay Kocaeli'de Eşini Vuran Şüpheli Gözaltına Alındı