Türkiye Jokey Kulübü 12. Resim Yarışması Sonuçlandı

TJK'nin düzenlediği 12. resim yarışması ödül töreni ve sergisi Beşiktaş'ta yapıldı. Katılan sanatçılar ve eserleri büyük ilgi gördü.

Türkiye Jokey Kulübü 12. Resim Yarışması Sonuçlandı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), bu yıl 12'ncisi düzenlenen "At, At Yarışı ve At Sevgisi" temalı resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışını Beşiktaş’taki Çağdaş Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi.

Yarışmaya Geniş Katılım

Ödül törenine, TJK yetkilileri, sanat akademisyenleri ve ressamlar da dahil olmak üzere geniş bir katılımla yapılırken, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kocaeli, Elazığ ve Antalya gibi şehirlerden sanatçılar eserlerini sundu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Jüri, eserleri değerlendirirken, Salih Çakar'ın "Bir Tutam Anadolu" adlı çalışmasını birincilik, Erman Gürcüm'ün "Küheylan" eserini ikincilik, Güldane Araz Ay’ın "Sırlı Koşu" adlı çalışmasını ise üçüncülük ödülüne layık gördü. Ayrıca, Duru Bozkurt'un "Çoğullama" ve Derya Yılmaz’ın "Zamanın İzleri" eserleri mansiyon ödülüne sahip oldu.

Sanatı Yaygınlaştırmayı Hedefliyoruz

TJK Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, ödül töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya toplamda 514 eserin katıldığını dile getirerek,

"Türkiye Jokey Kulübü olarak sosyal projeler geliştirmekteyiz. Bu resim yarışması da bunlardan biri."

Gülerce, yarışmanın amacı hakkında ise; hem sanatçılara destek olmayı hem de at sevgisini yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Sanatçıların Düşünceleri

Ödül alan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güldane Araz Ay, yarışmaya katılmasının nedenini, içindeki at sevgisini eserlerinde ifade etme fırsatı bulmak olarak açıkladı. Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eserim ödüllendirildiği için mutluyum. At, kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır. At ve insan arasındaki güvenin oluşturduğu bağı yansıtan bir eser yapmak istedim."

Ay, atların insanlarla kurduğu ilişkinin önemine de değinerek, güvenin her iki taraf için önemli olduğunu vurguladı.

Sergi Ziyaretçilerini Bekliyor

Yarışmaya katılan 40 eserin açık sergisi, 5 Ekim tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen "At, At Yarışı ve At Sevgisi" temalı resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi'nde yapıldı.

Kaynak: AA

Azerbaycan'ın İlk Yerli Lazer Silahı: Fireforce Ağrı Dağı'nda Nadir Kelebek Türü Keşfedildi Mersin'deki Kum Zambaklarına Koruma Önlemi MSB'den açıklama geldi